Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 19:05

Εξόρμηση του “Ευκλή” στην Δυτική Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Εξόρμηση του “Ευκλή” στην Δυτική Μεσσηνία

 

Στην Δυτική Μεσσηνία εξορμά ο “Ευκλής” Καλαμάτας την Πρωτομαγιά, ημέρα Κυριακή για να περπατήσει από τη Μεταμόρφωσης ως το ιστορικό Μανιάκι, στον τόπο θυσίας του Παπαφλέσσα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης προσκάλεσαν τους φυσιολάτρεις του “Ευκλή”, για να τους δείξουν τις ομορφιές της περιοχής τους. Η ήπια πεζοπορική διαδρομή των 9,4 χλμ. με βαθμό δυσκολίας Α΄ - για όλη την οικογένεια, θα ξεκινήσει από τον βυζαντινό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Οι εκδρομείς στο διάβα τους θα γνωρίσουν: την περιοχή ''Κεραμίδι'' όπου στρατοπέδευσε ο Ιμπραήμ πριν από την Μάχη του Μανιακίου, τις Πηγές Αγίας Τριάδας, την περιοχή ''Αμυγδαλίτσα'' όπου εκεί άναψε φωτιές ο Παπαφλέσσας, ώστε να τις δει ο Ιμπραήμ και να τον προκαλέσει, για να ακολουθήσει η μάχη, τον ανδριάντα του Παπαφλέσσα και τα ''Ταμπούρια'' του και το εκκλησάκι της Αγίας Ανάστασης, όπου φυλάσσονται τα οστά των ηρώων της Μάχης του Μανιακίου.

Το κόστος είναι 13 ευρώ για τα μέλη και 15 ευρώ για τα μη μέλη. Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 27210 90627 και 6974-252234.


NEWSLETTER