Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2022 08:21

Παιδιά από ακαδημίες ποδοσφαίρου καθάρισαν την Παραλία της Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Παιδιά από ακαδημίες ποδοσφαίρου καθάρισαν την Παραλία της Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Μήνυμα “κλωτσάμε την μπάλα, δεν κλωτσάμε τα σκουπίδια”, έστειλαν χθες το πρωί, παιδιά ακαδημιών ποδοσφαίρου της Καλαμάτας, που μετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμό της ακτής από την εκκλησία της Ανάστασης μέχρι το “Πανελλήνιο”.

Τον καθαρισμό οργάνωσε το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Στον καθαρισμό συνέδραμαν και μέλη του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

“Είναι μια συμβολική κίνηση για να προστατεύσουμε τη θάλασσα”, μας είπε η ανθυποπλοίαρχος του Λιμενικού Δήμητρα Παναγιωτοπούλου και παρατήρησε: “Λόγω του κορονοϊού δεν μπορέσαμε να πάμε στα σχολεία και να ενημερώσουμε τα παιδιά. Γι’ αυτό στην αρχή τους μιλήσαμε για την ασφάλεια στη θάλασσα, για την ασφάλεια χρήσης των θαλάσσιων μέσων αναψυχής, την προστασία των ευαίσθητων θαλάσσιων ειδών και την προστασία της θάλασσας και του περιβάλλοντος”.

Η Δήμητρα Παναγιωτοπούλου ευχαρίστησε τα παιδιά των ακαδημιών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και σημείωσε ότι τα περισσότερα σκουπίδια που μαζεύτηκαν, ήταν πλαστικά μιας χρήσης και αποτσίγαρα.

Ο Κωνσταντίνος μας είπε ότι του άρεσε που μάζεψαν τα σκουπίδια και τόνισε πως ο κόσμος δεν πρέπει να πετάει σκουπίδια στη θάλασσα.

Ο Μάριος σημείωσε ότι δεν του άρεσε που είχε πολλά σκουπίδια η παραλία.

Ο Κωστής παρατήρησε ότι του άρεσε ότι πήγαν κι έδρασαν ως ομάδα.

Γ.Σ.


NEWSLETTER