Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 08:12

Διάνοιξη μονοπατιού στις Πηγές

Γράφτηκε από την
Διάνοιξη μονοπατιού στις Πηγές

 

Η πρώτη προσπάθεια διάνοιξης του μονοπατιού που συνδέει το χωριό των Πηγών με τον χώρο της Λουσίνας έγινε το περασμένο Σάββατο μετά από πολλά χρόνια, με πρωτοβουλία της κοινότητας Πηγών και τη συμμετοχή εθελοντών.

Η διαδρομή σε λίγο καιρό θα είναι επισκέψιμη και σηματοδοτημένη, ενώ την ίδια μέρα καθαρίστηκε και διαμορφώθηκε και ο χώρος της Λουσίνας, μεταξύ της Αρτεμισίας και των Πηγών.

Την Κυριακή, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με πρωτοβουλία της κοινότητας Αλαγονίας και τη στήριξη μελών και εθελοντών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλαγονίας και του Συλλόγου Φυσικής Καλλιέργειας δεντροφυτεύτηκε με 22 καστανιές και καρυδιές ο χώρος στη θέση «Μπελισιάνικο». Πρόκειται για ένα σημείο κοντά στην είσοδο του χωριού, που χρησιμοποιούνταν ως χωματερή για μπάζα από οικοδομικές εργασίες. Τοποθετήθηκαν παγκάκια περιμετρικά του χώρου και ξαναδόθηκε ζωή σε κορμούς από καμένες καστανιές του 2007 ως τραπεζάκια στο χώρο και αυτοσχέδια παιχνίδια. Σε λίγο καιρό θα τοποθετηθούν σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας ειδικοί κάδοι σε προκαθορισμένα σημεία ώστε να συλλέγουν τα μπάζα από τις οικοδομικές εργασίες της περιοχής.


NEWSLETTER