Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 20:00

Στις 30 Ιουλίου η διάβαση της Νέδας

Γράφτηκε από την

Την 30η πεζοπορία στη Νέδα, με την ονομασία “Σωτήρης Λαμπρόπουλος” διοργανώνουν το Σάββατο 30 Ιουλίου η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας, Πολιτισμού, Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας (Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.), η Τοπική Κοινότητα Αυλώνας, o Σύλλογος Γυναικών Αυλώνας «Η ΡΕΑ», ο Σύλλογος Αυλωνιτών Τριφυλίας και φυσιολατρικοί σύλλογοι, υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας.

«Πεζοπόροι από όλη σχεδόν την Ελλάδα γίνονται μια παρέα, περνούν μια μαγευτική μέρα, απολαμβάνοντας το μοναδικό θαύμα της φύσης, την ξεχωριστή Νέδα.

Το φαράγγι, οι πέτρινες γέφυρες, οι εντυπωσιακοί καταρράχτες, το στόμιο και η μοναδική σήραγγα μας περιμένουν» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, τονίζοντας πως η πεζοπορία θα γίνει στη μνήμη του τελευταίου Προέδρου της Κοινότητας.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν υποχρεωτικά κολύμπι και απαραίτητα χρειάζεται μαγιό - σορτσάκι, κατάλληλα παπούτσια και να προσαρμόζονται στις οδηγίες των οδηγών.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στα τηλέφωνα: 6944291928 (Αλέξανδρος Κουτρουμπής, Αντιδήμαρχος), 6947201568 (Βασίλης Βουδούρης, Πρόεδρος Τ.Κ. Αυλώνας), 6977191331 (Γιάννης Χριστόπουλος).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση από το γήπεδο της Αυλώνας, με αγροτικά αυτοκίνητα, στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου για το γεφύρι της Αρχαίας Φιγαλίας (στο ύψος του χωριού Περιβόλια Ολυμπίας).

Πεζοπορία μέσα στο φαράγγι σε μήκος 8 χλμ. περίπου.

Στάση στο πέτρινο γεφύρι, γύρω στις 1.30 μ. μ, για ξεκούραση και κολατσιό με τοπικά προϊόντα (ντομάτα-τυρί-ψωμί- καρπούζι), με την επιμέλεια του Τοπικού Συμβουλίου Αυλώνας, προσφορά ντόπιων παραγωγών.

Πορεία για τους καταρράχτες, απολαυστικό μπάνιο.

Κατεβαίνουμε με σκοινί στην είσοδο του στομίου. Απαιτείται ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΗ!

Διάσχιση της μοναδικής σήραγγας μήκους 80 μ.

Περπάτημα στις όχθες του ποταμού, φθάνουμε στον τρίτο καταρράχτη.

Τέλος διαδρομής στις 6.30 -7.00 μ.μ περίπου. Αυτοκίνητα θα μας μεταφέρουν στην Αυλώνα(Στο γήπεδο υπάρχουν ντους και χώρος για αλλαγή ρούχων).

Γιορτή λήξης στην πέτρινη πλατεία της Αυλώνας, με τήρηση όλων των μέτρων κατά της πανδημίας, καλωσόρισμα που επιμελείται ο δραστήριος Σύλλογος Γυναικών Αυλώνας, δωρεάν φαγητό προσφορά του Δήμου μας , καλή μουσική και χορό. Όλοι μαζί , πεζοπόροι και κάτοικοι θα περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά, μακριά από τα καθημερινά προβλήματα.

Η διαδρομή απαιτεί ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Βαθμός δυσκολίας (++).

Η διάβαση γίνεται με προσωπική ευθύνη των συμμετεχόντων.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής η υποβολή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης , περί της ανάληψης της προσωπικής ευθύνης, και για τους ανήλικες συμμετέχοντες υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης από τους συνοδούς τους.
(έντυπα δηλώσεων θα διατίθενται και στο σημείο εγγραφής και εκκίνησης).

Η επιβάρυνση για τον κάθε συμμετέχοντα είναι 5 ευρώ.(έξοδα μεταφοράς προς και από το ποτάμι)

Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν υποχρεωτικά κολύμπι και απαραίτητα χρειάζεται μαγιό - σορτσάκι, κατάλληλα παπούτσια και να προσαρμόζονται στις οδηγίες των οδηγών.

Ξεχωριστή συμβολή στην ασφαλή διάβαση έχει το ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ (Παράρτημα Καλαμάτας).

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Απαραίτητα ενημερώνετε τους οργανωτές για τυχόν σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, άσθμα, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα).

Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Φροντίζουμε ΟΛΟΙ στη δημιουργία κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους μας.

Επιδεικνύουμε καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης.

Όσοι -ες επιθυμούν να συνοδευόσουν πεζοπόρους χωρίς να συμμετάσχουν στην πεζοπορία, σας ενημερώνουμε πως στην πλακόστρωτη πλατεία της Αυλώνας υπάρχουν παραδοσιακά καφενεία, σύγχρονα ωραία καφέ και ταβέρνες (Τουρίστας – Αρμπαρόριζα - Ταβερνείο της Αρετής κ.α.), ενώ μπορείτε να περπατήσετε στα σοκάκια του όμορφου χωριού.