Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 08:45

Συνάντηση ιδιοκτητών της Μικρής Μαντίνειας: Ζητούν σχέδιο χωρίς υπερβολές

Συνάντηση ιδιοκτητών της Μικρής Μαντίνειας: Ζητούν σχέδιο  χωρίς υπερβολές

Να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το σχέδιο της Μικρής Μαντίνειας, αλλά αυτό να γίνει με σωστές προϋποθέσεις, όχι με υπερβολές που προτείνονται, καθώς και να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις κι εξηγήσεις, ζήτησαν κάτοικοι και ιδιοκτήτες γης που συζήτησαν για την πολεοδομική μελέτη που έχει αναρτηθεί, σε ανοιχτή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας, το απόγευμα του Σαββάτου.

Στη συνάντηση εκφράστηκαν όλες οι απόψεις και κυρίως οι σοβαρές ενστάσεις και τα ερωτήματα και οι απορίες που ζητούν απαντήσεις, καθώς η κυρίαρχη άποψη ήταν ότι “αυτό το σχέδιο το έχει κάνει μελετητής, που δεν έχει περπατήσει την περιοχή”, ενώ υπήρξαν και χαρακτηρισμοί για σχέδιο - έκτρωμα.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής που αποτελούν η πρόεδρος Μαρία Χρονοπούλου, η αντιπρόεδρος Εφη Καμπουγέρη, ο σύμβουλος Στέλιος Λιακέας και ο πολιτικός μηχανικός και κάτοικος Γιώργος Σπίνος. Η επιτροπή θα ενημερωθεί από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας και τους μελετητές, θα παρακολουθεί στενά την πορεία της πολεοδομικής μελέτης και θα λάβει απαντήσεις κι επεξηγήσεις στα ερωτήματα και τις απορίες που κατατέθηκαν.

“Ο κόσμος θέλει να γίνει το σχέδιο, θέλει, όμως, ενημέρωση, απαντήσεις, καθώς υπήρξαν συγκεκριμένα ερωτήματα”, επεσήμανε η πρόεδρος Μ. Χρονοπούλου.

Μεταξύ των απόψεων που εκφράστηκαν, ήταν: “Να υπάρξει ενημέρωση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, την διευθύντρια Πολεοδομίας και τους μελετητές. Να περπατήσετε και να τους δείξετε και να πουν, γιατί έκαναν αυτά τα πράγματα”. “Από το 2000 ταλαιπωρούμαστε, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Βλέπουμε δρόμους - αεροδρόμια, 12 μέτρα. Μιλάμε για έκτρωμα”. “Δείξαμε σε ειδικούς τι προτείνεται και μας έλεγαν τι είναι αυτό; Δεν ξέρω, έχω τρελαθεί, που θέλουμε να πάμε; Αν πάμε στο ΣτΕ, θα πέσει και θα τρέχουμε από την αρχή”. “Να προχωρήσει το σχέδιο, περιμένουμε 50 χρόνια”. “Θέλουμε το σχέδιο, αλλά να μην υπάρχουν υπερβολές, δευτερεύοντες δρόμοι 12 μέτρα”. “Εχω σπίτι κάτω από τον δρόμο αυθαίρετο, πλήρωσα, το νομιμοποίησα για 30 χρόνια. Θα γίνει κοινόχρηστος χώρος;”. “Για 3η φορά θα κάνουμε ενστάσεις, τις 2 πρώτες πετάχθηκαν στο καλάθι των αχρήστων. Δεν μας είπαν ποτέ, γιατί απορρίφθηκαν”. “Για να ανέβω στον πύργο, εγώ που έχω τζιπ μαρσάρω, έχει τρομερή κλίση. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει το ΚΤΕΛ”.

Στη συνάντηση που παρέστη και ο σύμβουλος της μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης, ως πολιτικός μηχανικός (και όχι ως εκπρόσωπος του δήμου), είπε ότι “δεν είναι δυνατόν να σχεδιάσεις, χωρίς να βλάψεις κάποιον” και παρατήρησε, μεταξύ άλλων, πως “ορισμένα που προβλέπονται δεν υλοποιούνται κι εκεί πρέπει να γίνουν ενστάσεις”.

Να υπενθυμίσουμε ότι ιδιοκτήτες ακινήτων και πολιτικοί μηχανικοί μπορούν να ενημερώνονται για την πολεοδομική μελέτη της Μικρής Μαντίνειας: α) Στο κτήριο Β του Δημαρχείου, γραφείο 221, τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Παρασκευή, από 10 το πρωί έως 2.30 το μεσημέρι. β) Στο κοινοτικό γραφείο Μικρής Μαντίνειας (παλιό Δημοτικό Σχολείο) την Τρίτη και την Πέμπτη, από 10 το πρωί έως 2 το μεσημέρι.

Γ.Σ.