Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 08:41

5 ακτές του Δήμου Καλαμάτας υποψήφιες για Γαλάζια Σημαία

5 ακτές του Δήμου Καλαμάτας υποψήφιες για Γαλάζια Σημαία

 

Πέντε ακτές του Δήμου Καλαμάτας, μεταξύ των οποίων και αυτή του Κορδία στη Δυτική Παραλία (για πρώτη φορά), θα διεκδικήσουν τη βράβευσή τους με Γαλάζια Σημαία για το 2023.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει τη συμμετοχή του δήμου στο διεθνές πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες” για την επόμενη χρονιά με τις 5 αυτές ακτές, σε συνεδρίασή του σήμερα στις 9 το βράδυ.

Η Διεύθυνση Προγραμματισμού του δήμου εισηγείται: “1. Την ένταξη των 5 ακτών «Ανατολική Καλαμάτα 1 - Ανάσταση», «Ανατολική Καλαμάτα 2 - Τέρμα Ναυαρίνου», «Βέργα - Αλμυρός», «Μικρή Μαντίνεια», «Δυτική Καλαμάτα - Κορδία» του Δήμου Καλαμάτας, στο διεθνές πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» για το 2023, καθώς πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος και 2. Τον ορισμό της ημερομηνίας λήξης της κολυμβητικής περιόδου για τις ανωτέρω ακτές, την 30η Σεπτεμβρίου 2023”.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης που χειρίζεται το πρόγραμμα από το 1992, ενημερώνει τον Δήμο Καλαμάτας ότι:

“Α. Οι διαχειριστές που ενδιαφέρονται να εντάξουν την ακτή τους ως υποψήφια για βράβευση με τη «Γαλάζια Σημαία» για το 2023, εφόσον αυτή ήταν πλήρως οργανωμένη το περασμένο καλοκαίρι (2022) σύμφωνα με τα κριτήρια του προγράμματος, θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση υποψηφιότητας ηλεκτρονικά έως τις 21 Δεκεμβρίου 2022.

Β. Παρακαλούμε να ορίσετε τη λήξη της κολυμβητικής περιόδου για την ακτή σας, καθώς αναγράφεται στη διεθνή ιστοσελίδα του προγράμματος και η ακτή οφείλει να πληροί όλα τα κριτήρια του προγράμματος μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία. Γ. Η συνδρομή σας για το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» 2023 ανέρχεται στα 495 ευρώ ανά ακτή. Το ποσό της συνδρομής καλύπτει τα λειτουργικά κόστη του προγράμματος και διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή του και την αποτελεσματική υποστήριξη των διαχειριστών των ακτών και η καταβολή του είναι ανεξάρτητη της βράβευσης”.