Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 15:17

Δράση καθαρισμού της παραλίας του Κορδία

Δράση καθαρισμού της παραλίας του Κορδία

 

O καθαρισμός της παραλίας στην Καλαμάτα, που είχε ακυρωθεί λόγω των καιρικών συνθηκών, θα γίνει αυτό το Σάββατο στις 10 το πρωί, στην παραλία του Κορδία. 

Πιο αναλυτικά, η Pernod Ricard Hellas, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, διοργανώνουν για 2η χρονιά την περιβαλλοντική δράση “My Beach. Our Planet” με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για τις ελληνικές παραλίες, και μάς καλούν όλους να γίνουμε μέρος της προσπάθειας. Πώς; Συμμετέχοντας στον καθαρισμό στην Καλαμάτα αυτό το Σάββατο στις 10 π.μ.

Έχοντας ήδη δημιουργήσει ένα σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τους καθαρισμούς παραλιών που πραγματοποιήθηκαν το 2022 στην Αττική, η περιβαλλοντική δράση της Pernod Ricard Hellas επεκτείνεται φέτος και στην Καλαμάτα καθώς και σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Βόλο, στοχεύοντας στον καθαρισμό περισσότερων από 70.000 τ.μ. με την ενεργή συμμετοχή εθελοντών.

 Τα βήματα για τη δήλωση συμμετοχής στους εθελοντικούς καθαρισμούς παραλιών του “My beach. Our planet” είναι απλά:

  • Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής στο mybeachourplanet.gr, επιλέγοντας τον καθαρισμό που τους ενδιαφέρει.
  • Παρευρίσκονται στον καθαρισμό την ορισμένη μέρα στην παραλία ή τις παραλίες που έχουν επιλέξει (η συμμετοχή αφορά άτομα άνω των 18 ετών).
  • Η iSea παρέχει επαναχρησιμοποιούμενα γάντια και σάκους, και διαχωρίζει τα απορρίμματα σε ανακυκλώσιμα και μη ανακυκλώσιμα, ενώ στο τέλος φροντίζει για την διαχείριση τους σε συνεργασία με τους Δήμους.
  • Νερό και επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια παρέχονται από την iSea.