Τρίτη, 21 Μαϊος 2024 20:18

Οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης» στο Μαργέλι

 

Ένα ορεινό χωριό του συμπλέγματος των Κοντοβουνίων, το Μαργέλι, επισκέφθηκαν και προβάλλουν οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης».

Αν και ο χρόνος λειτουργεί με σύμμαχο τη φθορά για τα μικρά ορεινά απομακρυσμένα χωριά, υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως αυτή που συντελείται στο γραφικό Μαργέλι. Ειδικότερα, το χωριό έχει μεταμορφωθεί σε κέντρο γαστρονομίας, φιλοξενίας και περιπατητικών δράσεων. Το ανάγλυφο του χωριού, η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής, καθώς και οι μικρές και μεγάλες διαδρομές, έλκουν το ενδιαφέρον επισκεπτών από όλη τη Μεσσηνία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το παραδοσιακό καφενείο και ταυτόχρονα ταβέρνα του χωριού, που λειτουργεί καθημερινά, συνέβαλε στο να προσελκύει επισκέπτες τακτικά. Η προοπτική της δυνατότητας για περπάτημα στο ποτάμι εγγυάται μια ακόμη εναλλακτική πρόταση για το όμορφο χωριό. Μέσα από το διαδίκτυο γίνεται πλέον μια συνεχής προσπάθεια καταγραφής και παρουσίασης του χωριού με στόχο το παράδειγμά του να ενθαρρύνει και άλλα χωριά ώστε να στραφούν σε μια ήπια ανάπτυξη.