Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 07:55

Σύλλογος Αρχέλων στην Κορώνη: Εξερεύνηση για την ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα

Σύλλογος Αρχέλων στην Κορώνη: Εξερεύνηση για την ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα

Μία διαφορετική οικολογική εμπειρία προσφέρει ο σύλλογος Αρχέλων σε ευαισθητοποιημένους ταξιδιώτες που θα βρεθούν αυτό το καλοκαίρι για διακοπές στην Κορώνη.

Η παραλία Ζάγκα-Μεμί συγκαταλέγεται σε μία από τις πιο σημαντικές παραλίες ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα, την οποία προστατεύει ο Αρχέλων και δίνει τη δυνατότητα σε όσους το θελήσουν να παρακολουθήσουν από κοντά τη σπουδαία αυτή διαδικασία.

Η δραστηριότητα είναι διαθέσιμη με κράτηση για ομάδες 1-8 ατόμων (παιδιά κάτω των 4 ετών δωρεάν) και περιλαμβάνει συμβολική υιοθεσία μικρής χελώνας (30 ευρώ). Ο περίπατος πραγματοποιείται σε συγκεκριμένη διαδρομή και ώρες, καθημερινά, στα ελληνικά και στα αγγλικά, και διαρκεί 30'-45’.

Ο περίπατος στην παραλία Ζάγκα – Μεμί ξεκινά στις 19:00 μπροστά από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Giorgio Zaga όπου υπάρχει χώρος στάθμευσής για αυτοκίνητα και ολοκληρώνεται 30'-45' αργότερα στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο Villa Voula.

Οσοι συμμετάσχουν στον περίπατο θα αποκτήσουν γνώσεις για τη θαλάσσια χελώνα Καρέττα, το είδος και τον βιότοπό της, θα γνωρίσουν τις απειλές που αντιμετωπίζει η χελώνα Καρέττα και τη σημασία της προστασίας της, θα ενημερωθούν για τις προσπάθειες του Αρχέλων για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και των βιοτόπων της και θα λάβουν χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία της θαλάσσιας χελώνας.

Ο Αρχέλων εδώ και 40 χρόνια, εποπτεύει αυτές τις παραλίες, καταγράφοντας και προστατεύοντας τις φωλιές και τα νεογέννητα χελωνάκια.

Περισσότερες πληροφορίες: Αλέξανδρος Καραπλής, Υπεύθυνος Προγραμμάτων Νότιας Πελοποννήσου του ΑΡΧΕΛΩΝ, τηλ.: 6951009785, southpelop@archelon.gr.