Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 08:16

Ζημιές στο λιμενοβραχίονα της Μαραθούπολης

Γράφτηκε από τον
Ζημιές στο λιμενοβραχίονα της Μαραθούπολης

Ζημιές προκλήθηκαν στο λιμενοβραχιόνα στο λιμάνι του Μαράθου από την τελευταία κακοκαιρία με την μεγάλη θαλασσοταραχή. Ο ισχυρός κυματισμός των προηγούμενων ημερών μετακίνησε μέρος από τις μεγάλες πέτρες και τα μπλόκια που έχουν τοποθετηθεί στο προσήνεμο μόλο, με αποτέλεσμα η λεκάνη του λιμανιού να είναι ευάλωτη στους ισχυρούς κυματισμούς και τα σκάφη -αλιευτικά και μη- που βρίσκονται στο εσωτερικού του λιμανιού να είναι εκτεθειμένα σε κινδύνους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο σημείο έχουν ξαναπροκληθεί προβλήματα και έχουν γίνει παρεμβάσεις, όμως όπως αποδεικνύεται δεν επαρκούν, καθώς χρειάζεται συνολική παρέμβαση για την προστασία του. Χαρακτηριστικό είναι ότι αλιείς και ιδιοκτήτες σκαφών είχαν βγάλει εγκαίρως από το λιμάνι τα σκάφη τους, καθώς ανησυχούσαν για την ασφάλεια που μπορεί να τους παρέχει.

Χθες το πρωί στο σημείο έγινε αυτοψία από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τριφυλίας Γιάννη Αδρακτά και τον πρόεδρο του χωριού Γιώργο Μίγγα. Οπως μας επισήμανε ο κ. Αδρακτάς, διαπιστώθηκε το μέγεθος του προβλήματος το οποίο προς το παρόν δεν δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία του λιμανιού, όμως χρειάζεται άμεσα παρέμβαση για να διορθωθεί. Γι' αυτό το λόγο θα υπάρξει σχετικό έγγραφο προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από την οποία θα ζητείται η αρωγή της.

Οσον αφορά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και πιο συγκεκριμένα τον ανεμοστρόβιλο που είχε πλήξει πριν λίγο καιρό την πόλη των Φιλιατρών, ο κ. Αδρακτάς μας τόνισε πως διατέθηκε από το δήμο το ποσό των 10.000 ευρώ συν το ΦΠΑ για την αποκατάσταση των ζημιών που είχαν γίνει στο γήπεδο της πόλης, όπου θα γίνουν παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της σκεπής στο γυμναστήριο που είχε ξηλωθεί ολόκληρη, στα αποδυτήρια και την καντίνα, όπως και σε πόρτες και παράθυρα που είχαν σπάσει.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER