Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 16:52

Στην Καλαμάτα το συνέδριο της Στοματολογικής Εταιρείας Ελλάδας

 

Με μια πανελλήνια πρωτιά για τους Μεσσήνιους οδοντιάτρους ξεκινά το 53ο Ετήσιο Συνέδριο της Στοματολογικής Εταιρείας Ελλάδας, που θα γίνει στην Καλαμάτα από 8 ως 11 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο "Elite City Resort", με τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Συνολικά 12 οδοντίατροι μέλη του ΟΣΜ θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους, κάτι που εντυπωσιάζει την Στοματολογική Εταιρεία ως νούμερο, γιατί δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον των Μεσσήνιων οδοντιάτρων. 

Η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Τζίνα Θεοδωροπούλου μιλώντας στην "Ε" τόνισε επίσης τη σημασία που έχει για το νομό η ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού, και αυτή είναι η τρίτη φορά που διοργανώνεται στην πόλη ένα οδοντιατρικό συνέδριο. Επεσήμανε δε πως από πέρυσι, στο συνέδριο του Πειραιά, οπότε και ανακοινώθηκε επίσημα η διεξαγωγή του 53ου Συνεδρίου της Στοματολογικής Εταιρείας στην Καλαμάτα, ο σύλλογος φρόντισε να περάσει το μήνυμα ότι η πόλη και ο νομός προσφέρονται για τις διακοπές των συνέδρων και των οικογενειών τους. Τόνισε ακόμα το ζήλο που έχουν δείξει τα μέλη του ΟΣΜ, που διοργανώνει το συνέδριο χωρίς καμία στήριξη από κάποια ιδιωτική εταιρεία. «Πάρα πολλοί συνάδελφοι προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθειά τους για τη διοργάνωση, μεταξύ τους και πολλοί νέοι οδοντίατροι», ανέφερε η κ. Θεοδωροπούλου, προσθέτοντας ότι εδώ και ένα χρόνο μέσω βίντεο, φωτογραφιών αλλά και μέσω της διαπροσωπικής επαφής με συναδέλφους τους από όλη τη χώρα προώθησαν τον τόπο ως ιδανικό μέρος για διακοπές. Στο πλευρό τους σε αυτή την προσπάθεια στάθηκαν Μεσσήνιοι επιχειρηματίες, οι οποίοι θα διαθέσουν τα προϊόντα τους στους συνέδρους, που αναμένεται να ξεπεράσουν μαζί με τους συνοδούς τους τα 400 με 500 άτομα. 

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Οταν όμως ξεκινάς μια τέτοια εκστρατεία, θα πρέπει και να οργανώσεις ένα πρόγραμμα για την απασχόληση των συνοδών όσων παρακολουθήσουν το συνέδριο, αλλά και για όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ετσι, στη διάρκεια των 4 ημερών ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα τόσο για την προαγωγή της στοματικής υγείας, όσο και για τη διασκέδαση των συνέδρων και των συνοδών τους με τη διοργάνωση εκδρομών σε τουριστικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της Μεσσηνίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και ξενάγηση στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας -αλλά και αγώνες τένις για τους πιο αθλητικούς τύπους. Στην έναρξη μάλιστα του συνεδρίου η αρχαιολόγος Μαίρη Τσουλάκου θα μιλήσει για τα «Μνημεία - τοπία και μνήμες της Μεσσηνίας». Ως προς το πρώτο σκέλος, που αφορά την στοματική υγεία, εθελοντές οδοντίατροι και μέλη της Στοματολογικής Εταιρείας θα επισκεφτούν τα δύο ΚΑΠΗ του Δήμου Καλαμάτας, το Αλεξανδράκειο Γηροκομείο και θα συνεργαστούν με το Σύλλογο Διαβητικών Μεσσηνίας. 

 

Η κ. Θεοδωροπούλου είπε μάλιστα ότι ετοιμάζονται και εκπλήξεις, μουσικές και μη, ενώ θα μοιραστεί και τουριστικό υλικό από το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια. Σημαντικό κομμάτι θα είναι και αυτό της ενημέρωσης για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, όπως και η ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού της περιοχής. Για το σκοπό αυτό θα προσφέρεται στους συνέδρους προσεγμένο και προσαρμοσμένο πρωινό και γεύματα στις γεύσεις και τα προϊόντα της περιοχής, και ακόμα κι ο καφές θα έχει μυρωδιά και ποιότητα Μεσσηνίας.