Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017 18:09

Ο Μπασάκος διαψεύδει κλείσιμο των χειρουργείων στην Κυπαρισσία

Ο Μπασάκος διαψεύδει κλείσιμο των χειρουργείων στην Κυπαρισσία

 

Κατηγορηματικός ήταν χθες ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας και διοικητής της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας Παναγιώτης Μπασάκος ότι δεν τίθεται θέμα για αναστολή λειτουργίας των χειρουργείων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Το μοναδικό έγγραφο το οποίο έφτασε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, το οποίο μάλιστα έδωσε στην δημοσιότητα, είναι αυτό που μιλά για την μετακίνηση ενός γιατρού, του Νικόλαου Σικαλιά μόνο για δύο ημέρες, χθες και σήμερα, στο Νοσοκομείο Ζακύνθου για εφημερία. Οπως είπε, δεν υπάρχει κανένα άλλο έγγραφο για άλλες μετακινήσεις γιατρών.  Εδωσε επίσης στην δημοσιότητα και το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου, από τις οποίες φαίνεται ότι η Χειρουργική Κλινική είναι καλυμμένη. Τις επόμενες ημέρες θα δώσει στην δημοσιότητα και το πρόγραμμα  των προγραμματισμένων χειρουργείων όπως ορίζει ο νέος νόμος, τονίζοντας μάλιστα ότι η αναμονή στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν ξεπερνά τις 20 ημέρες. 

Σε ό,τι αφορά πάντως έγγραφο που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες, που ανέφερε για μετακίνηση δύο χειρουργών στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου, φαίνεται ότι ποτέ δεν έφτασε στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και μάλιστα γίνεται και ΕΔΕ από την 6η ΥΠΕ για το πώς κυκλοφόρησε. 

Χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Μπασάκος τόνισε μεταξύ άλλων: «Θέλω με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα και σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 6ης ΥΠΕ να διευκρινίσω με στοιχεία και αποδείξεις και να ενημερώσω τον κόσμο της Τριφυλίας και όχι μόνο, ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα για την λειτουργία της Χειρουργικής Μονάδας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Επειδή είδαμε στην δημοσιότητα κάποια έγγραφα ότι "εντέλλεστε" δήθεν γιατροί και είδαμε ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ, συλλόγων, κομμάτων, σας διευκρινίζω ότι ουδέποτε σε εμάς -και το βεβαιώνω αυτό- έχει έρθει τέτοιο έγγραφο. Το μοναδικό έγγραφο που έχει έρθει σε εμάς είναι εχθές που συμφωνήσαμε για να πάει για δύο μόνο ημέρες ο γιατρός της νοσηλευτικής μονάδας κ. Σικαλιάς Νίκος να εφημερεύσει στην Ζάκυνθο στις 5 και 6 Απριλίου. Δεν υπάρχει απόσπαση γιατρού στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Είναι γνωστό και μπορεί κανείς να το διαπιστώσει ότι και χθες είχαμε προγραμματισμένα χειρουργεία και προχθές και αύριο προγραμματισμένα χειρουργεία με όλο το προσωπικό μας. Δεν έχει μπει κανένα θέμα αναστολής της χειρουργικής μας μονάδας. Εξάλλου δεν είναι δυνατό εμείς που έχουμε μόνο 3 χειρουργούς να κλείσουμε, να εφημερεύσουμε ή να αποσπαστούμε κάπου αλλού».

Σε σχετικό μας ερώτημα μήπως υπάρξει στην συνέχεια άλλο έγγραφο για εκ νέου εφημερίες στο νοσοκομείο της Ζακύνθου, τόνισε πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει άλλο έγγραφο και δεν υπάρχει πληροφόρηση για το αν θα καλύψουν άλλες εφημερίες. Είναι ένα θέμα που δεν το έχουμε διευκρινίσει, ανέφερε. Συμπλήρωσε πως είχε συνάντηση με το διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Το Νοσοκομείου Ζακύνθου, όπως είπε, είχε χειρουργεία και απλώς θέλουν κάποιες ημέρες εφημερίες.

Κ.Μπ.