Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 16:47

Διαδικτυακή ημερίδα για σακχαρώδη διαβήτη

Γράφτηκε από την
Διαδικτυακή ημερίδα για σακχαρώδη διαβήτη

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι σε παιδιά και εφήβους στην εποχή Covid-19» διοργανώνει την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.30 π.μ., η Ενωση Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη.

Ομιλητές θα είναι οι: Ασημίνα Γαλλή - Τσινοπούλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, διευθύντρια Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Π.Γ.Ν.Θ ΑΧΕΠΑ. Εφη Ευστρατίου, διαιτολόγος - επιστημονικός συνεργάτης Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ. Ιατρείο Παιδιών και Εφήβων με Διαβήτη. Δημήτρης Γκλάβας, ψυχολόγος - επιστημονικός συνεργάτης Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ. Ιατρείο Παιδιών και Εφήβων με Διαβήτη.
Σκοπός της διαδικτυακής ημερίδας είναι η ενημέρωση σε θέματα που σχετίζονται με το σακχαρώδη διαβήτη Τύπου 1 και τη νόσο Covid-19. Θα αναπτυχθούν επί μέρους τα μέτρα προστασίας και πρόληψης από τη μόλυνση με κορονοϊό, και οι επιπτώσεις της λοίμωξης στην ευπαθή ομάδα των παιδιών και εφήβων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.
Επιπλέον, θα γίνει αναφορά στο ρόλο της διατροφής και της άσκησης, αλλά και στην ψυχολογική υποστήριξη των ατόμων αυτών σε θέματα που προκύπτουν από τα περιοριστικά μέτρα και την «καραντίνα».
Η παρακολούθηση του webinar είναι δωρεάν για όλους, στο: https://event.webinarjam.com/register/41/6koy0t5z

 


NEWSLETTER