Παρασκευή, 01 Ιανουαρίου 2021 18:10

Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την

Η επιχείρηση «Ελευθερία» με τους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό ξεκινούν και στην Τριφυλία την ερχόμενη Δευτέρα 4 του μηνός από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και το υγειονομικό του προσωπικό. Θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί όλη την εβδομάδα στο προσωπικό των Κέντρων Υγείας Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό των υγειονομικών που θα εμβολιαστεί είναι σημαντικό, καθώς ξεπερνά το 70% του συνόλου των εργαζομένων.
Σε σχετική ανακοίνωση του αναπληρωτή διοικητή του ΓΝ Μεσσηνίας - ΝΜ Κυπαρισσίας Δημήτρη Λαμπρόπουλου τονίζεται: «Η επιχείρηση «Ελευθερία» άρχισε, τα εμβόλια βρίσκονται πλέον στην πατρίδα μας ταυτόχρονα με όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ξεκινούν οι πρώτοι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό με σχέδιο και οργάνωση, έτσι ώστε να κερδίσουμε τη μάχη αυτή κατά της πανδημίας και να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Ξεκινάμε με τους υγειονομικούς, γιατί έχουν αυξημένο κίνδυνο νόσησης λόγω της έκθεσής τους κατά τη διάρκεια νοσηλείας και φροντίδας νοσηλευομένων. Το εμβολιαστικό κέντρο Covid-19 της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας θα εμβολιάσει το προσωπικό ευθύνης του, από τη Δευτέρα 4/1 έως την Παρασκευή 8/1. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αρχικά με το υγειονομικό της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας και θα ακολουθήσουν οι εμβολιασμοί του προσωπικού των Κέντρων Υγείας Φιλιατρών και Γαργαλιάνων. Το ποσοστό των υγειονομικών που θα εμβολιαστεί υπερβαίνει το 70% του συνόλου των εργαζομένων. Ο εμβολιασμός είναι στάση ζωής γι’ αυτούς που αγαπούν τη ζωή, είναι το όπλο για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και μαζί με τα μέτρα προστασίας θα μας βοηθήσουν να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».
Επίσης ο κ. Λαμπρόπουλος αναφερόμενος στην αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων από την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΗΜ. Τ.Ο. Τριφυλίας, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η διοίκηση της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας καθώς και η Υπηρεσία Αιμοδοσίας Κυπαρισσίας ευχαριστεί θερμά όλους όσοι πρόσφεραν αίμα, καθώς και όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η εθελοντική αιμοδοσία της ΟΝΝΕΔ και της ΔΗΜ. Τ.Ο ΝΔ Τριφυλίας στη μονάδα μας. Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας κ. Νικόλαο Αντωνόπουλο για την πρωτοβουλία που είχε σε συνεργασία με τους εθελοντές αιμοδότες, έτσι ώστε να προσφέρουν έμπρακτα στο εθνικό σύστημα υγείας και στους συνανθρώπους γύρω μας αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε».