Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 21:04

ΜΑΡΙΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Το πρώτο τείχος ανοσία αρχές καλοκαιριού (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΜΑΡΙΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Το πρώτο τείχος ανοσία αρχές καλοκαιριού (βίντεο)

Την πίστη ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης με αρχές του καλοκαιριού θα έχουν εμβολιαστεί για τον κορονοϊό τα πιο ευπαθή άτομα και θα έχει στηθεί το πρώτο τείχος ανοσίας, εξέφρασε σήμερα το απόγευμα ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας.

Συνοδευόμενος από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, ο γ.γ. που πραγματοποίησε σήμερα επισκέψεις - αυτοψίες σε Κέντρα Υγείας της Πελοποννήσου (Κόρινθος, Τρίπολη, Αρεόπολη, Καλαμάτα, Πύργο, Πάτρα) σε δηλώσεις του στο Κ.Υ. της μεσσηνιακής πρωτεύουσας παρατήρησε ότι “ο ρυθμός των εμβολιασμών εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των εμβολίων. Ο,τι παραλαμβάνουμε το χρησιμοποιούμε και γι’ αυτό είμαστε στις πρώτες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης”.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ευχαρίστησε “το προσωπικό, τους γιατρούς, τις νοσηλεύτριες, όλο το προσωπικό των Κέντρων Υγείας που πραγματικά δίνει με αυταπάρνηση και μ’ ένα πολύ μεγάλο χαμόγελο τη μάχη των εμβολιασμών, αλλά και για όλη τη συμμετοχή στην πανδημία”. Ανέφερε ότι το πρόβλημα με την ταλαιπωρία των πολιτών που εμβολιάζονται οφείλεται στο δεύτερο παράλληλο σύστημα με το εμβόλιο της AstraZeneca, και παρατήρησε πως “από τη στιγμή που η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα δώσει την έγκριση ότι η ΑstraZeneca μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, την επόμενη μέρα το πρόβλημα δεν θα υπάρχει”. Σε ερώτηση για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς απάντησε ότι “διερευνούμε κάθε υπόθεση, και
αν υπάρχουν παρατυπίες, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Είναι ελάχιστα τα περιστατικά, σε ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς είναι λιγότερες των 10”.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλης δήλωσε ότι “καταβάλλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να υπάρχει η απόλυτη επιτυχία σε ό,τι αφορά την εμβολιαστική διαδικασία, καθώς το κυρίαρχο όπλο που έχουμε στα χέρια μας είναι το εμβόλιο”. Και ανέφερε ότι ο διευθυντής του Κ.Υ. Παναγιώτης Κατσαφάδος τους ενημέρωσε ότι “ο εμβολιασμός διεξάγεται με άψογο τρόπο, όπως και διαπιστώσαμε, οι συνθήκες είναι οι καλύτερες δυνατές”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER