Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021 09:02

Ο χάρτης του εμβολιασμού στη Μεσσηνία - Διπλάσιες δόσεις με τις νέες ηλικίες

Γράφτηκε από την

 

Σχεδόν διπλάσιοι είναι οι εμβολιασμοί που γίνονται καθημερινά στη Μεσσηνία τις τελευταίες μέρες, σε σχέση με ό,τι συνέβαινε στο τέλος του Απριλίου – κάτι που οφείλεται στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τις νέες ηλικίες, αλλά και στην αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή (30 Απριλίου) είχαμε 900 εμβολιασμούς, προχθές Σάββατο 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν 1.776 εμβολιασμοί (1.009 της πρώτης δόσης και 776 της δεύτερης).

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα τρέχει χωρίς προβλήματα και με ικανοποιητικό ρυθμό στο νομό, ο οποίος –αν εξαιρέσουμε Αττική και Θεσσαλονίκη– είναι 11ος σε όλη τη χώρα σε αριθμό εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα μέχρι το Σάββατο το βράδυ είχαν γίνει 46.728 εμβολιασμοί. Οι Μεσσήνιοι που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου είναι 31.721, ενώ 15.007 έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση.

Από την Τετάρτη μέχρι προχθές, τις τέσσερις δηλαδή μέρες που λειτούργησαν οι νέες εμβολιαστικές γραμμές, έχουν γίνει 7.074 εμβολιασμοί στη Μεσσηνία!

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού γίνονται σε όλους τους δήμους της Μεσσηνίας.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας λειτουργούν 7 εμβολιαστικές γραμμές (6 Pfizer και 1 Johnson & Johnson) ενώ γίνονται περίπου 600 εμβολιασμοί την ημέρα, αριθμός ικανοποιητικός σύμφωνα με τη διοικήτρια Ελένη Αλειφέρη.

Στο ΚΥ Καλαμάτας λειτουργούν 4 γραμμές με Pfizer και γίνονται 360-380 εμβόλια ημερησίως.

Στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας υπάρχουν 4 εμβολιαστικές γραμμές (3 Pfizer και 1 Johnson & Johnson). Γίνονται καθημερινά 280-290 εμβολιασμοί με το Pfizer και περίπου 50 με το Johnson & Johnson. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Λαμπρόπουλος τονίζει πως το πρόγραμμα εξελίσσεται ομαλά, χωρίς να υπάρχει συνωστισμός και με τον κόσμο να είναι ικανοποιημένος. Επίσης τις επόμενες μέρες αναμένεται ένα μεγάλο κοντέινερ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο θα φιλοξενήσει τις εμβολιαστικές γραμμές και θα απελευθερώσει το χώρο στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.

Στα Κέντρα Υγείας Μεσσήνης, Πύλου και Αγίου Νικολάου στη Μάνη λειτουργεί από μία γραμμή με το εμβόλιο AstraZeneca – ενώ στο Κέντρο Υγείας του Μελιγαλά οι εμβολιασμοί γίνονται με Pfizer.