Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 21:28

Ο Δ. Λαμπρόπουλος για συνεισφορά νοσηλευτών και νοσηλευτριών

Γράφτηκε από την
Ο Δ. Λαμπρόπουλος για συνεισφορά νοσηλευτών και νοσηλευτριών

 

Ανεκτίμητη η συνεισφορά των νοσηλευτών και νοσηλευτριών σε κάθε κοινωνία, σημειώνει ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Δημήτρης Λαμπρόπουλος με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών.

Ιδιαίτερες ευχές δίνει και ευχαριστίες απευθύνει στο νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, για τον καθημερινό και δύσκολο αγώνα του.

Αναλυτικά ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρει:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών (International council of Nurses-ICN) και αποτελεί την ελάχιστη πράξη τιμής και αναγνώρισης στο έργο και την προσφορά των νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο.

Η ημέρα αυτή γιορτάζεται για να υπενθυμίζει την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών και νοσηλευτριών σε κάθε κοινωνία.

Φέτος η ημέρα είναι ακόμη πιο φορτισμένη με την συμβολή των νοσηλευτών στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, με τίμημα να νοσήσουν ή ακόμη και να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες εργαζόμενοι σε δομές υγείας παγκοσμίως.

Οι νοσηλευτές είναι κοντά στον άνθρωπο κάθε στιγμή για όλο το 24ωρο, κοντά στον πόνο, στην ασθένεια, τη σωματική και ψυχική κατάπτωση.

Στην αποκατάσταση η νοσηλευτική υπηρεσία αναλαμβάνει το δύσκολο ρόλο της φροντίδας των ασθενών. Φροντίδα για την ομάδα των νοσηλευτών σημαίνει η εξυπηρέτηση των ασθενών, η συμπαράσταση σε καθένα ξεχωριστά, η βοήθεια στις ανάγκες τους, η παρέα, αλλά και το άγχος για την εξέλιξή τους με αποτέλεσμα τη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης.

Τέλος, ιδιαίτερες ευχές θα ήθελα να εκφράσω στο νοσηλευτικό προσωπικό της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, και εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη στο καθημερινό δύσκολο έργο τους. Σας ευχαριστούμε θερμά!».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER