Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 21:31

Κυπαρισσία: Απάντηση εργαζομένων του Νοσοκομείου σε άρθρο Παναγόπουλου

Γράφτηκε από την
Κυπαρισσία: Απάντηση εργαζομένων του Νοσοκομείου σε άρθρο Παναγόπουλου

 

Απάντηση με αφορμή άρθρο του Γιώργου Παναγόπουλου έστειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας “Η Υγεία” και αναφέρει:

“Σχετικά με το άρθρο του κ. Γιώργου Παναγόπουλου στην εφημερίδα «Ελευθερία» της 25/6/2021, αναφέρουμε τα εξής:

Το άρθρο αποτελεί υπόδειγμα εντεταλμένης δημοσιογραφίας που σκοπό δεν έχει την ενημέρωση αλλά την εξυπηρέτηση προφανούς σκοπιμότητας. Ο κ. Παναγόπουλος ουδέποτε επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για να διαπιστώσει τον τρόπο λειτουργίας του και να λάβει πληροφορίες από το προσωπικό και την τοπική κοινωνία για την προσφορά του. Παρά ταύτα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας είναι ένα «δήθεν νοσοκομείο» και «ένα άταφο σώμα που το αφήνουν να κακοφορμίσει». Και όλα αυτά δίχως να επικαλείται κάποια μελέτη για τη μη βιωσιμότητα του νοσοκομείου μας, αλλά με εντελώς αόριστη αναφορά στο ότι «όσοι ασχολούνται με τα οικονομικά γνωρίζουν  ότι πρέπει να κλείσει».

Δυστυχώς, παρά το ότι η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας μερικοί  παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας στοίχισε και συνεχίζει να μας στοιχίζει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Η ιδεοληπτική εμμονή στο ότι «μας περισσεύουν νοσοκομεία και πρέπει να τα κλείσουμε» θα πρέπει να τελειώσει.

Το σχέδιο που ακολουθείται για το κλείσιμο των νοσοκομείων είναι μια δοκιμασμένη μέθοδος στον ευρύτερο δημόσιο τομέα η οποία ακολουθεί τα εξής στάδια: Πρώτα  υποβαθμίζουμε και απαξιώνουμε τη συγκεκριμένη δομή και μετά την κλείνουμε γιατί δήθεν είναι άχρηστη.

Ωστόσο, το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, παρά τις πολιτικές υποβάθμισής του, συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, χάρη στην τεράστια προσπάθεια των εργαζομένων του και στο αγκάλιασμά του από την κοινωνία που υπηρετεί. Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας εξυπηρετεί 50.000 μόνιμους κατοίκους και τα καλοκαίρια με την τουριστική ανάπτυξη που σημειώνεται στην περιοχή, σχεδόν διπλάσιους. Η έκταση που καλύπτει είναι οι περιοχές της Τριφυλίας, της Ολυμπίας και μέρος της Πυλίας. Η χιλιομετρική απόσταση των εξυπηρετούμενων περιοχών είναι μεγαλύτερη των 60 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα και οι συγκοινωνίες προς Καλαμάτα είναι προβληματικές.

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας πρέπει να λειτουργεί όχι για να καλύπτει τις ανάγκες του Νοσοκομείου Καλαμάτας αλλά για να μην φτάνουν οι άνθρωποι στην Καλαμάτα. Όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί αλλά θα πρέπει να επανέλθει σε καθεστώς αυτονομίας και να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις του, που χηρεύουν.

Καλούμε όλους τους παράγοντες του τόπου να λάβουν θέση και να στηλιτεύσουν κάθε προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισης και κατάργησης του νοσοκομείου μας. Η δημοτική αρχή, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι βουλευτές του νομού μας, οι τοπικοί φορείς και ολόκληρη η κοινωνία καλούνται να λάβουν ξεκάθαρη θέση και να δεσμευτούν ότι θα αναλώσουν τις δυνάμεις τους στην υπεράσπιση του ιστορικού Νοσοκομείου μας και στην περαιτέρω ανάπτυξη του. Η σιωπή είναι συνενοχή”.


NEWSLETTER