Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 14:00

Μεσσηνία: Συνεχίζεται η συνεργασία Περιφέρειας - ΕΟΔΥ (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Συνεχίζεται η συνεργασία Περιφέρειας - ΕΟΔΥ (βίντεο)

 

Χώρο στον ΕΟΔΥ στο Διοικητήριο Μεσσηνίας παραχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα για τη δημιουργία γραφείου πληροφόρησης - ενημέρωσης για τον κορονοϊό και κυρίως για τα rapid tests που γίνονται μπροστά από το αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”.

Για το λόγο αυτό ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος συναντήθηκε χθες το μεσημέρι, στο Διοικητήριο, με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας γιατρό Παναγιώτη Κατσαφάδο και με τον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ Κώστα Βλαχοδημητρόπουλο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Αναστασόπουλος δήλωσε ότι “αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία παραχώρησης γραφείου, όπου θα λειτουργεί με υπάλληλο του ΕΟΔΥ, ειδικότητας βιολόγου και ένα άτομο που θα διατεθεί από εμάς. Το γραφείο θα βρίσκεται στο χώρο της Διεύθυνσης Υγείας, στο ισόγειο του Διοικητηρίου, θα εξυπηρετεί από 9 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και η τηλεφωνική γραμμή για πληροφορίες είναι 27213 61858. Στον ίδιο χώρο έχουμε παραχωρήσει γραφείο και στην Πολιτική Προστασία που ασχολείται με την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων και το οποίο θα συνεργάζεται και με το γραφείο ενημέρωσης”. Κάλεσε, επίσης, τους κατοίκους του νομού “να αξιοποιούν τα προγράμματα του ΕΟΔΥ και να προσέρχονται για ελέγχους, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ιού, μέχρι να φτάσουμε στα αναγκαία επίπεδα εμβολιασμού, ώστε να αποκτηθεί η πολυπόθητη ανοσία”.

Ο διευθυντής του Κ.Υ. Π. Κατσαφάδος ευχαρίστησε την Περιφέρεια, αναφέροντας ότι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας στάθηκε στο πλευρό του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, συμπαραστάθηκε στον αγώνα του και με υλικά μέσα και με την άψογη συνεργασία που είχε με τον περιφερειάρχη και με τον αντιπεριφερειάρχη.

Ο Κ. Βλαχοδημητρόπουλος είπε ότι το γραφείο πληροφόρησης - ενημέρωσης θα δίνει έγγραφες βεβαιώσεις για αρνητικό rapid test στους πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα gov.gr


NEWSLETTER