Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021 09:05

Σοβαρό πρόβλημα με καρκινοπαθείς στο νοσοκομείο - Τι συμβαίνει με τις χημειοθεραπείες;

Γράφτηκε από τον

 

Σοβαρό πρόβλημα με τις χημειοθεραπείες υπάρχει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς η μονάδα έχει “φρακάρει” και καρκινοπαθείς της Μεσσηνίας ταλαιπωρούνται, αναγκαζόμενοι να πηγαίνουν σε νοσοκομεία της Αθήνας για θεραπείες.

Και όλα αυτά, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της γιατρού ογκολόγου του νοσοκομείου Σοφίας Σταματοπούλου.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, με το προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας της μονάδας χημειοθεραπείας, η διενέργεια σε καρκινοπαθείς του νομού ήταν εύκολη και άμεση. Συνταγογραφούσαν οι ογκολόγοι γιατροί και με έγκριση του γιατρού - αιματολόγου του νοσοκομείου Γιάννη Αδαμόπουλου, οι χημειοθεραπείες γίνονταν σε διάστημα από μία ημέρα μέχρι μία εβδομάδα.

Τώρα με το νέο καθεστώς με την ογκολόγο γιατρό Σοφία Σταματοπούλου, που κατά γενική ομολογία είναι εξαιρετική στη δουλειά της και ως γιατρός και ως άνθρωπος, για να κάνει κάποιος καρκινοπαθής χημειοθεραπεία πρέπει να πάει σε γειτονικούς νομούς, που είναι αμφίβολο, και με σιγουριά για να εξυπηρετηθεί θα χρειαστεί να πάει σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Με βάση την ίδια ενημέρωση, η λύση της μετακίνησης και της ταλαιπωρίας στην Αθήνα είναι αναγκαστική, καθώς τα πράγματα εδώ είναι πολύ πιο δύσκολα και δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα πότε θα γίνει η χημειοθεραπεία. Μας διευκρίνισαν ότι η έγκριση είναι άμεση, αλλά γίνεται συγκεκριμένος αριθμός χημειοθεραπειών, ενώ η γιατρός του νοσοκομείου εργάζεται σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας.

“Ψάχνουν και παρακαλούν για να κάνουν χημειοθεραπείες, καλύπτουν μόνο ενδονοσοκομειακούς ασθενείς και κάποιους επιπλέον” μας επισημάνθηκε σχετικά.

“Να ανοίξουν περισσότερες αίθουσες, για να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι καρκινοπαθείς της Μεσσηνίας και να μην ταλαιπωρούνται” όπως μας είπαν, είναι η πρόταση - λύση προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Γ.Σ.