Πέμπτη, 06 Ιανουαρίου 2022 08:15

Ράπιντ τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας θα γίνονται δωρεάν rapid tests για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Οπως ανακοίνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες για τη διενέργεια ελέγχων (rapid tests) για Covid-19, παραχωρεί προσωρινά προς χρήση στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ χώρο του Μεγάρου Χορού.

Συγκεκριμένα, έπειτα από επικοινωνία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου με τον συντονιστή των ΚΟμΥ του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία Κώστα Βλαχοδημητρόπουλο, αποφασίστηκε από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και κατά τις ώρες 12.30 το μεσημέρι με 7.30 το βράδυ (Δευτέρα έως Παρασκευή) κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ να διενεργεί δωρεάν rapid tests αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.
Σημειώνεται ότι η λειτουργία των κλιμακίων που διενεργούν ελέγχους στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, θα συνεχιστεί κανονικά.

* Απαντώντας σε ερώτησή μας για τη δήλωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ότι σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πρέπει να δημιουργηθεί κι άλλος χώρος στην Καλαμάτα για rapid tests, προεκειμένου να περιοριστούν οι ουρές της αναμονής και της ταλαιπωρίας, ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος παρατήρησε:

“Εχουμε ενημερώσει τον ΕΟΔΥ ότι μπορούν να χρησιμοποιούν το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπως το χρησιμοποιούσαμε για πολλούς μήνες, πριν πάνε στο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”. Μπορούν να έρθουν εκεί. Επίσης, έχω μιλήσει με τον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ και του έχω πει ότι εμείς έχουμε την πρόθεση ως Δήμος Καλαμάτας ακόμα και να μισθώσουμε χώρο στην πόλη, που θα χρησιμοποιείται για να γίνονται τα τεστ και να πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπονται. Στηρίζουμε οποιαδήποτε πρόταση μας καταθέσουν και ήδη έχουμε διαθέσει το Μέγαρο Χορού γι’ αυτό. Οσον αφορά το προσωπικό, εδώ και 1,5 χρόνο ο Δήμος Καλαμάτας έχει προσλάβει νοσηλεύτριες και τις έχει διαθέσει στο Κέντρο Υγείας. Και μάλιστα τώρα ανανεώσαμε και πάλι. Ο,τι μπορούσαμε να έχουμε κάνει εμείς το έχουμε κάνει και σε χώρους και σε προσωπικό. Εμείς όμως δεν μπορούμε να λύσουμε προβλήματα κεντρικά”.
Για την πρόταση που είχε κάνει ο ίδιος αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος - γιατρός Μανώλης Μάκαρης και ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας για εμβολιαστικό κέντρο στην πόλη, για να απεγκλωβιστεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας από τους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό, ο δήμαρχος απάντησε:

“Πριν από μήνες είχα ζητήσει να γίνει μέγα εμβολιαστικό κέντρο στην περιοχή μας, δύο φορές. Αυτό δεν ικανοποιήθηκε. Μάλιστα τότε δεν υπήρχε και πολλή κίνηση για να εμβολιαστεί ο κόσμος. Αυτό το κέντρο του ΕΟΔΥ θα μπορούσε άνετα να χρησιμοποιηθεί και γι’ αυτό το σκοπό. Ακόμα, και αν βρούμε έναν κατάλληλο χώρο, ο Δήμος Καλαμάτας έχει την πρόθεση να τον μισθώσει, για να μπορέσει να εξυπηρετήσει αυτές τις ανάγκες. Πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον αυτή την περίοδο. Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι και ο εμβολιασμός κατ’ οίκον αρχίζει να κινείται πλέον και μάλιστα οι γιατροί που έρχονται από το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης μετακινούνται με όχημα και οδηγό του Δήμου Καλαμάτας”.

Γ.Σ.