Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 12:10

Διάλογος για την υγεία στον πεζόδρομο της Αριστομένους

Γράφτηκε από τον
Διάλογος για την υγεία στον πεζόδρομο της Αριστομένους

 

Διάλογο για τη δημόσια υγεία ανοίγουν με τους Καλαματιανούς οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, που αύριο -όπως και οι συνάδελφοί τους στα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας- συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία την οποία διοργανώνουν οι τρεις συνομοσπονδίες, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ και ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ.

 

 

Ειδικότερα, η εκδήλωση διαλόγου και διαμαρτυρίας θα γίνει αύριο στις 7 το απόγευμα, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, απέναντι από το Δημαρχείο της Καλαμάτας -την συνδιοργανώνουν δε ο Σύλλογος Ειδικευμένων Γιατρών ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας και το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

 

«Καλούμε όλους τους πολίτες του Νομού Μεσσηνίας σε ανοικτό διάλογο με θέμα τα προβλήματα στην δημόσια υγεία. Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού

 

να παραβρεθούν σε αυτή την συζήτηση καθώς η ενημέρωση και η τοποθέτησή τους επιβάλλεται. Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας είναι καθήκον όλων μας» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Ειδικευμένων Γιατρών ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας.

 

Από την πλευρά του, το Σωματείο Εργαζομένων -με ανακοίνωσή του- καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

 

«Ολοι στον αγώνα. Να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση. Να σταματήσουν τώρα οι μετακινήσεις των υγειονομικών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, από προνοιακό

 

ίδρυμα σε προνοιακό ίδρυμα, από τα Κ.Υ. στα νοσοκομεία, σαν να είμαστε περιοδεύων θίασος. Να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων, κλινικών, οι πληρωμές των ασθενών. Να σταματήσουν να διώκουν τους ασθενείς που δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν και απειλούνται με την αποστολή των ‘’οφειλών’’ τους στην Εφορία.

 

Λέμε όχι στο νοσοκομείο της αγοράς, της κρατικής υποχρηματοδότησης, στο νοσοκομείο που ψάχνει να βρει έσοδα από τους εργαζόμενους και όχι από το κράτος, που τα μαζεύει από μας και το λαό, για να πλουτίζουν οι τραπεζίτες και τα μονοπώλια».

 

Σημειώνεται, εξ άλλου, ότι σήμερα Πέμπτη 6 Ιουνίου, πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία οι τραυματιοφορείς των δημόσιων νοσοκομείων.

 


NEWSLETTER