Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013 12:02

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Ιατρείο μαστού και πνευμονολογική μονάδα

Γράφτηκε από τον
Νοσοκομείο Καλαμάτας: Ιατρείο μαστού και πνευμονολογική μονάδα

Ιατρείο μαστού θα αρχίσει να λειτουργεί από τις 10 Ιουλίου -και κάθε Τετάρτη- στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ η διοίκηση του ιδρύματος έχει ήδη προωθήσει στην 6η ΥΠΕ πρόταση για τη δημιουργία ειδικής πνευμονολογικής μονάδας 10 κλινών, ώστε αυτή να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία από τον Σεπτέμβριο.

Αυτό γνωστοποίησε χθες ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος, εξηγώντας ότι η πνευμονολογική μονάδα θα δημιουργηθεί στο πλαίσιο των υφισταμένων 2 παθολογικών κλινικών.

Ο Γ. Μπέζος εξήγησε ότι η πρόταση αυτή διαμορφώθηκε σε συνεργασία με τους πνευμονολόγους και του νοσοκομείου, μετά τη διαπίστωση ότι υπάρχει αύξηση των πνευμονολογικών περιστατικών "που νοσηλεύονταν ή συνεχίζουν να νοσηλεύονται, καθημερινά, στις δύο παθολογικές κλινικές, συν αυτά που προέρχονται από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας".

ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΚΑ

Στο μεταξύ, χθες έγιναν οι πρώτες δοκιμές των ηλιοθερμικών συστημάτων που εγκαθίστανται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και τη μείωση της ετήσιας δαπάνης για πετρέλαιο.

"Σε απόλυτη συνεργασία με τους ανάδοχους, το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουλίου οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους. Το νοσοκομείο καθίσταται πλέον μερικώς αυτόνομο από το πετρέλαιο στο θέμα των ζεστών νερών χρήσης και θέρμανσης" σημείωσε ο Γ. Μπέζος.

Παράλληλα, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας γνωστοποίησε ότι ήδη έχει προωθηθεί στην 6η ΥΠΕ πρόταση για την εγκατάσταση στο νοσοκομείο Καλαμάτας συστήματος παραγωγής ιατρικού οξυγόνου -"στόχος μας είναι να έχουμε αυτή τη δυνατότητα ώς το 2014, καθώς πετυχαίνουμε εξοικονόμηση ετήσιας δαπάνης 350.000 ευρώ" σημείωσε ο Γ. Μπέζος.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Αναφερόμενος, τέλος, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, στην βελτίωση των υποδομών για την παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας, γνωστοποίησε ότι από τον Δήμο Οιχαλίας διατίθεται ο χώρος του ΚΕΠ στο Διαβολίτσι, για να στεγαστεί εκεί περιφερειακό ιατρείο.

Το σύνολο της δαπάνης για την κτηριακή αναβάθμιση θα αναλάβει ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, όπως ανακοίνωσε ο Γ. Μπέζος, προσθέτοντας ότι είχε σχετική επικοινωνία με τον συμπατριώτη μας επιχειρηματία.

Παράλληλα, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας δήλωσε ότι το αργότερο ώς το τέλος του φετινού χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κτηριολογικής και ηλεκτρομηχανολογικής ανακαίνισης στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης.

Τέλος, ο Γ. Μπέζος δήλωσε ότι σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί ο ανάδοχος κατασκευής του περιφερειακού ιατρείου Μεθώνης.

Στη φάση έγκρισης της δημοπράτησής του βρίσκεται το έργο κατασκευής περιφερειακού ιατρείου στο Βλαχόπουλο, ενώ μέχρι την Πέμπτη 4 Ιουλίου θα έχει εκδοθεί η αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας για το περιφερειακό ιατρείο Πεταλιδίου.

Β.Γ.Μ.

 

 


NEWSLETTER