Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2022 12:01

Φοιτητές ιατρικών σχολών στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την

 

Φοιτητές ιατρικών σχολών των ελληνικών πανεπιστημίων βρίσκονται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για εκπαίδευση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ιατρική Απόβαση 2022».

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται σε σχετική ενημέρωση του αναπληρωτή διοικητή Ν. Μεσσηνίας - Ν.Μ. Κυπαρισσίας Δημήτρη Λαμπρόπουλου, φοιτητές από τις Ιατρικές Σχολές Αθηνών, Πατρών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Λάρισας, Αλεξανδρούπολης και Κρήτης εκπαιδεύονται και συνδράμουν στο δύσκολο έργο της Νοσηλευτικής Μονάδας για το χρονικό διάστημα από 15 Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου,

Το πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση 2022» διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος - Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. και έχει σκοπό την ενίσχυση του έργου των ιατρών των μονάδων υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία) σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας με φοιτητές Ιατρικής.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές - μέλη της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. από όλες τις ιατρικές σχολές της χώρας, κλινικών ετών (4ο, 5ο, 6ο έτος σπουδών) για δέκα ημέρες ανά ζεύγη και αποσκοπεί στην εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής και μελλοντικών ιατρών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υπό πραγματικές συνθήκες. Παράλληλα παρέχεται εθελοντική στήριξη και βοήθεια στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των μονάδων υγείας κατά τη θερινή περίοδο.

«Ευχαριστούμε θερμά την Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. για την επιλογή της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας ως μίας από τις μονάδες υγείας της χώρας μας που δέχονται φοιτητές Ιατρικής» επισημαίνει ο κ. Λαμπρόπουλος καταλήγοντας.

 

Κ.Μπ.