Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2013 14:48

Επίθεση από κουκουλοφόρο σε εργαζόμενη και απειλητικά τηλεφωνήματα στο Ψυχιατρείο Τρίπολης (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Το πρωί της Πέμπτης (1/8/2013) έγινε η έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης, μια συνέλευση με πρωτοφανή συμμετοχή εν μέσω του καλοκαιριού, όπως υπογράμμισε η πρόεδρος του συλλόγου Ευαγγελία Μαρινάκου.

 Οι εργαζόμενοι συνεδρίασαν με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη πρόσφατα και θορύβησε τόσο αυτούς όσο και τους ασθενείς του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρθηκε στο kalimera-arkadia.gr, την Παρασκευή (26/7/13) το μεσημέρι, λόγω κάποιων συστάσεων της επιτροπής ανθρώπινων δικαιωμάτων, που πρόσφατα επισκέφτηκε το νοσοκομείο, αφαιρέθηκαν οι πόρτες ασφαλείας από τα τμήματα των οξέων περιστατικών, γεγονός που έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των ίδιων των ασθενών. Να διευκρινίσουμε ότι η επιτροπή έκανε αρκετές συστάσεις και οι αλλαγές ξεκίνησαν από τις πόρτες.

Η Ε. Μαρινάκου εξήγησε ότι το νοσοκομείο έχει αρκετές εισόδους που μπορεί κάποιος να έχει εύκολη πρόσβαση και ειδικά τώρα το καλοκαίρι μένουν ανοιχτές για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση πυρκαγιάς. Μετά από δύο μέρες, αφότου αφαιρέθηκαν οι πόρτες, μια νοσηλεύτρια δέχτηκε επίθεση από άγνωστο κουκουλοφόρο στις 2 τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν οι ασθενείς αλλά και το προσωπικό, το οποίο από τις φωνές έσπευσε στο σημείο για να βοηθήσει. Μετά από αυτό το συμβάν δόθηκε προφορική εντολή να μεταφερθούν 28 ασθενείς σε άλλο χώρο, όπου έμειναν εκεί από την Κυριακή - Τρίτη (28/7 - 30/7) και την Τετάρτη στις 11:30 πμ επέστρεψαν στους θαλάμους τους. Όμως τα περίεργα δεν σταμάτησαν εκεί , αφού το νοσοκομείο δέχτηκε ένα απειλητικό τηλεφώνημα, το οποίο σύμφωνα με τους εργαζομένους συνδεόταν με την 'απρόσμενη επίσκεψη'.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο kalimera-arkadia.gr

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.