Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 07:54

Οδοντίατροι Μεσσηνίας: Καθολική αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας (βίντεο)

Γράφτηκε από την

“Η πάλη δεν πρέπει να σταματά ποτέ”: Με αυτό ως μότο οι Μεσσήνιοι οδοντίατροι δηλώνουν δια στόματος της προέδρου τους Τζίνας Θεοδωροπούλου την καθολική αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Παράλληλα, ζητούν από την κυβέρνηση λύσεις για ζητήματα που αφορούν τις συντάξεις και τις ασφαλιστικές τους εισφορές, ενώ υπόσχονται ότι θα συνεχίσουν να μάχονται ώστε η στοματική υγεία να μπει σε πρόγραμμα πρόληψης, αντίστοιχο με το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για την πρόληψη του καρκίνου.

Πιο αναλυτικά, η Τζίνα Θεοδωρόπουλου, παρουσία και του ταμία του συλλόγου Άγγελου Τσορφόλια, ξεκίνησε της δηλώσεις της διαμαρτυρόμενη γιατί οι γυναίκες οδοντίατροι δεν παίρνουν επίδομα μητρότητας, με αποτέλεσμα, μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν την πελατεία τους, να επιστρέφουν 20 μέρες μετά τη γέννα στο οδοντιατρείο τους. Αλλά και για τους άντρες (και τις γυναίκες) οδοντιάτρους είπε ότι δεν προβλέπεται κανένα επίδομα ασθενείας, στην περίπτωση που για λόγους υγείας χρειαστεί να κλείσουν το οδοντιατρείο τους. Σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό τους, η κ. Θεοδωροπούλου ενημέρωσε πως ένας οδοντίατρος με 40 χρόνια δουλειάς θα βγάλει μια σύνταξη των 750-800 ευρώ, ενώ η αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών από τις αρχές του νέου χρόνου φέρνει σε αδιέξοδο πολλούς οδοντιάτρους -οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην 12μηνη ρύθμιση παλιών ασφαλιστικών οφειλών και ταυτόχρονα να πληρώνουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές. Η κ. Θεοδωροπούλου μίλησε μάλιστα για την… ευκολία με την οποία μπορεί ένας οδοντίατρος να θεωρηθεί ξαφνικά “ανασφάλιστος” αν καθυστερήσει δύο μήνες να πληρώσει εισφορά στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ).

Η πρόεδρος του ΟΣΜ αναφέρθηκε ακόμη στη δυσκολία με την οποία μπορεί κάποιος συνάδελφός της να προσλάβει βοηθό μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και δήλωσε την απόλυτη αντίθεση του κλάδου τους σε ενέργειες που απειλούν το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, λέγοντας χαρακτηριστικά “το ιδιωτικό κομμάτι να είναι ιδιωτικό και το δημόσιο κομμάτι, δημόσιο”.

Κλείνοντας τις δηλώσεις της, η Τζίνα Θεοδωροπούλου αναφέρθηκε στην προσπάθεια των οδοντιάτρων να υπάρξει από το κράτος ένα πρόγραμμα προληπτικής στοματικής υγιεινής τουλάχιστον για τις ηλικίες από 5-18 ετών.

Ν.Κ.