Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 22:20

Κινητές Ιατρικές Μονάδες στον Αριστομένη: Εξετάστηκαν 291 δημότες (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Κινητές Ιατρικές Μονάδες στον Αριστομένη: Εξετάστηκαν 291 δημότες (φωτογραφίες)

 

Ένα σύγχρονο “κινητό νοσοκομείο” λειτούργησε το προηγούμενο τριήμερο στον Αριστομένη, όπου γιατροί υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, διαφόρων ειδικοτήτων, πραγματοποίησαν δωρεάν εξετάσεις σε δημότες της Μεσσήνης, στις Κινητές Ιατρικές Μονάδες οι οποίες βρίσκονταν στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου Μεσσήνης, στην εξαιρετικά σημαντική αυτή δράση υγείας, συμμετείχαν συνολικά 291 δημότες, οι οποίοι πραγματοποίησαν 800 ραντεβού, γεγονός που αποδεικνύει ότι η αγαστή συνεργασία του δήμου με τους φορείς, μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος βρισκόταν και τις τρεις ημέρες στον Αριστομένη, είδε από κοντά το πρόγραμμα στην υλοποίησή του, ενώ συνομίλησε με πολλούς δημότες που απευθύνθηκαν στις Κινητές Μονάδες για ιατρικό έλεγχο.

“Με την υλοποίηση του προγράμματος στην περιοχή μας, διευκολύνουμε τους κατοίκους που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν έχουν τον τρόπο να μετακινηθούν ή την οικονομική δυνατότητα να εξεταστούν”, επεσήμανε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: “Οι

συνδημότες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πραγματοποίησαν μια σειρά εξετάσεων σε ειδικότητες της επιλογής τους. Το ενδιαφέρον τους και η αυξημένη προσέλευση, επιβεβαιώνει την επιτυχία της δράσης και μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά που συμβάλλαμε στον έλεγχο υγείας μέσα από αυτή τη συνεργασία”.

Ο Γ. Αθανασόπουλος ευχαρίστησε το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” με πρωτοβουλία του οποίου, έχουν δημιουργηθεί οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες που παρέχουν υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, με σύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Ευχαρίστησε, επίσης, τον συμπατριώτη μας αναπληρωτή καθηγητή Παθολογίας Διαβήτη Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, ο οποίος συντόνισε το πρόγραμμα και συμμετείχε ως εξεταστής ιατρός, γεγονός τιμητικό για τον δήμο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Υγείας Γιώργος Στραβόλαιμος είχε τον γενικότερο συντονισμό από πλευράς δήμου, ενώ η Κοινωνική Υπηρεσία φρόντισε για το κλείσιμο των ηλεκτρονικών ραντεβού για τους δημότες και λειτούργησε επικουρικά με τους υπαλλήλους της στη διάρκεια του τριημέρου.

Το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων υλοποιήθηκε από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος, σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).


NEWSLETTER