Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 08:30

Στην πανελλαδική απεργία ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας - "Το Dentist pass δεν είναι πρόταση του υπουργείου" (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Στην πανελλαδική πανοδοντιατρική απεργία αύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, συμμετέχει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, η πρόεδρος του συλλόγου Τζίνα Θεοδωροπούλου, παρουσία του ταμία Αγγελου Τσορφόλια, ενημερώνοντας για τα αιτήματα της κινητοποίησης, ξεκίνησε από το ασφαλιστικό. Επεσήμανε ότι πρέπει να εξισωθούν οι συντάξεις των οδοντιάτρων που βρίσκονται στα 780 ευρώ, με αυτές των υπόλοιπων επιστημονικών κλάδων. Παρατήρησε ότι έχουν αυξηθεί οι ασφαλιστικές εισφορές, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, εκτιμώντας πως δεν μπορεί να αυξάνονται οι εισφορές, όταν δεν μπορεί να σταθεί η κοινωνία. Ζήτησε την αύξηση του επιδόματος μητρότητας, γιατί οι νέες μητέρες οδοντίατροι στις 20 μέρες γυρίζουν στο ιατρείο τους, καθώς και αύξηση του επιδόματος ασθενείας.

Η Τζ. Θεοδωροπούλου σημείωσε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η κοινωνική αδικία και στέλνοντας μήνυμα στους συναδέλφους της, εξήγησε πως αυτό δεν γίνεται από τον καναπέ και όχι κλείνοντας την πόρτα του οδοντιατρείου και δουλεύοντας από μέσα.

Ακόμα, δήλωσε πως “ζητάμε το δίκαιο και το λογικό” και πληροφόρησε ότι για την απεργία και τα αιτήματα ενημερώθηκαν όλοι οι βουλευτές Μεσσηνίας και ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ - γιατρός Γιάννης Γαλανόπουλος ενώ ο βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή την επιστολή των Οδοντιατρικών Συλλόγων της χώρας για τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ.

Η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, επίσης, ενημέρωσε ότι στην πανοδοντιατρική συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, αύριο στις 11.30 το πρωί, από τον σύλλογο θα παρευρεθούν η ίδια, η Χριστίνα Μουστάκη, γενική γραμματέας, ο Δαμιανός Διασάκος, μέλος του Δ.Σ., ο Νίκος Χρονόπουλος, εκλέκτορας του του συλλόγου στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ο Νίκος Διασάκος, εκλέκτορας του συλλόγου και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσσπονδίας.

                                

“ΤΟ DENTIST PASS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ”

Για το Dentist pass που παρουσιάστηκε από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη ότι είναι πρόταση του υπουργείου αξίας 40 ευρώ, για παιδιά ηλικίας 6 με 12 ετών, η Τζ. Θεοδωροπούλου παρατήρησε πως “δεν είναι πρόταση του υπουργείου. Ρίναι πάγιο αίτημα του οδοντιατρικού κλάδου, που παλεύουμε οι οδοντιατρικοί σύλλογοι εδώ και πολλά χρόνια”.

Επεσήμανε πως “στις ευνομούμενε πολιτείες η στοματική υγεία πρέπει να είναι μέσα στην πρόληψη, δεν πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια και δυστυχώς θεωρείται” και σημείωσε: “Παλεύαμε για προληπτικό πακέτο 180 ευρώ, για παιδιά 6 με 18 ετών. Το ψηφίσαμε και οι 52 σύλλογοι της χώρας, το καταθέσαμε στην κυβέρνηση και υπήρξε το κουτσουρεμένο πακέτο από το υπουργείο. Είναι από επιχορηγούμενο πρόγραμμα. Θα το δεχθούμε, για να μην χαθεί το πρόγραμμα. Είναι κρίμα να χαθεί το πακέτο για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε με χρήματα των οικογενειών τους στο οδοντιατρείο. Θα υπάρξουν ενημερώσεις από τον Μάρτιο που θα ανοίξει η πλατφόρμα”.

* Τέλος, η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας ενημέρωσε ότι ο σύλλογος συμμετέχει ενεργά και συμπαρίσταται στο μεγάλο δράμα των συνανθρώπων μας της Τουρκίας με υλικό που θα στείλει μέσω του Ερυθρού Σταυρού ή μέσω του δήμου. “Συμπαραστεκόμαστε και ευχόμαστε υγεία σε όλο τον κόσμο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γ.Σ.