Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 14:15

Βραβεύτηκε το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης (βίντεο)

Βραβεύτηκε το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης (βίντεο)

Το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, της Ανατολικής Μάνης, βραβεύτηκε την περασμένη Τετάρτη στην τελετή απονομής των πρώτων τιμητικών βραβείων του ΕΣΥ, που έγινε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Η βράβευση ήρθε ως αναγνώριση του έργου του Κέντρου Υγείας τόσο στη διαχείριση της πανδημίας, όσο και στη συνολική του προσφορά στον πολίτη-ασθενή.

Ο διευθυντής της νοσηλευτικής μονάδας Αργύρης Μαριόλης εκπροσώπησε το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, ενώ αναφερόμενος στη βράβευση σημειώνει τα εξής:

“Εκφράζοντας την έντονη χαρά, αλλά και την αντίστοιχη ευγνωμοσύνη, παρευρέθηκα σήμερα στην εκδήλωση απονομής των πρώτων τιμητικών βραβείων για το ΕΣΥ που διοργάνωσε το υπουργείο Υγείας παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, στο ιστορικό νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Συγκίνηση για την αναγνώριση του δύσκολου έργου του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, τόσο στη διαχείριση της πανδημίας, όσο και στη συνολική του προσφορά στον πολίτη-ασθενή, η οποία επισφραγίστηκε με τη βράβευση του.
Είναι πολλές οι αποδείξεις που στηρίζουν το έργο μας.

Η πίστη αποτέλεσε το θεμέλιο όλης της πορείας για να φτάσουμε στη σημερινή βράβευση. Δεν χάθηκε ούτε ένα λεπτό, για να βρισκόμαστε πάντα κοντά στον άνθρωπο.

Ως παιδί ενός μανιάτικου λαού και μελαγχολώντας πολλές φορές, προσπαθήσαμε να ξεπροβάλλουν οι καινούριες ελπίδες, αναθεωρώντας ακόμα και αυτά που φωτίζει ο ήλιος.

Ένα ταξίδι που καθημερινά γινόταν νόμος και τρόπος ζωής, βρίσκοντας πάντα μια εξήγηση για τον πόνο, για τη φροντίδα… Ζώντας καθημερινά με το πάθος της συνήθειας, με στόχο να ανακαλύψουμε την αγάπη μέσα από την άβυσσο της σκληρότητας και της αδικίας…

Όλα αυτά τα χρόνια επικοινωνώ μαζί σας με δύο διαστάσεις της πραγματικότητας, τη δική μου και τη δική σας. Αυτό μας το προσφέρει ο βράχος που μας φιλοξενεί.

Το απαλό φύλλο των λουλουδιών της Μάνης είναι το μέρος του εαυτού μας που μπορεί να αφουγκραστεί τον μυστικό τους ήχο, ανάμεσα στο ξέσπασμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Ριζωμένα μέσα μου, αποτελούν ένα είδος παλμών της καρδιάς μου, γιατί ταυτίστηκα με τον πυρήνα της μοίρας και της ύπαρξης.

Ταυτιστήκαμε με την προσήλωσή μας στη φροντίδα μέσα από τις πολλές ώρες μοναξιάς, πολλές ώρες περίσκεψης, πολλές ώρες δημιουργίας…

Δεν μπορούν να αποδοθούν απόλυτα σε λέξεις οι ευχαριστίες μου… Θαυμασμός για όλους τους πολύτιμους συνεργάτες μου, αλλά και τους εθελοντές ιατρούς που βοήθησαν για την επίτευξη του στόχου μας – πάντα δίπλα στον άνθρωπο”.