Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 07:24

Οι ασθενείς πληρώνουν την κόντρα του ΕΟΠΥΥ

Οι ασθενείς πληρώνουν την κόντρα του ΕΟΠΥΥ

Στα όρια της αντοχής τους έχουν φτάσει οι ασφαλισμένοι και οι ασθενείς που ταλαιπωρούνται καθημερινά εξαιτίας της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ. 

Οι δυο πλευρές παραμένουν αμετακίνητες στις θέσεις τους, αδιαφορώντας ουσιαστικά για τις επιπτώσεις του πολέμου στους… άμαχους ασφαλισμένους. 

Εννοείται βεβαίως ότι τόσο το υπουργείο όσο και οι εργαζόμενοι διεξάγουν τον επικοινωνιακό πόλεμο στο όνομα του συμφέροντος των ασφαλισμένων, τους οποίους ταλαιπωρούν. Οι ασφαλισμένοι όμως χάνουν τα προγραμματισμένα εδώ και πολλούς μήνες ραντεβού τους, με αποτέλεσμα να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να λύσουν τα προβλήματα της υγείας τους. Ανεργοι και χαμηλόμισθοι αναγκάζονται  να πληρώσουν από το υστέρημά τους ιδιώτες γιατρούς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν. 

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης λέει πολλά αλλά δεν κάνει τίποτα για να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Εν τω μεταξύ οι γιατροί αποφάσισαν παράταση της απεργίας τους έως τις 19 Δεκεμβρίου. 

Σήμερα στις 11 το πρωί στην Καλαμάτα, εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ θα συγκεντρωθούν στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία στους δρόμους της πόλης. 

Στις 12 το μεσημέρι, οι γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα.