Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 18:10

Αντιδρούν συνδικάτα και συνταξιούχοι: Διώξεις για τις αποζημιώσεις εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Αντιδρούν συνδικάτα και συνταξιούχοι: Διώξεις για τις αποζημιώσεις εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Τις διώξεις εις βάρος των δύο προέδρων των Σωματείων Ιατρών κι Εργαζομένων και όλου του υπόλοιπου Δ.Σ. στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, σε βαθμό κακουργήματος, γιατί συμφώνησαν να δοθεί αποζημίωση στους εργαζόμενους του νοσοκομείου που είχε επιδικαστεί πρωτόδικα μετά από προσφυγή των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα πανελλαδικά, καταγγέλλουν το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας.

Αφού αναφέρουν ότι “τέτοιες αποζημιώσεις δόθηκαν νόμιμα σε χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα σε όλη την Ελλάδα”, παρατηρούν: “Πρόκειται για βιομηχανία διώξεων με σκοπό να αποτρέψουν τους εργαζόμενους να προσφεύγουν στα δικαστήρια και να διεκδικούν με κάθε τρόπο χρήματα, από τις άδικες περικοπές που έχουν υποστεί. Είναι τόσες οι περικοπές στους εργαζόμενους από το 2012, όπως η κατάργηση των δώρων στο δημόσιο τομέα και η εξαφάνιση των τριετιών με το «μούφα» ξεπάγωμά τους στον ιδιωτικό τομέα, που θέλουν να έχουν τα νώτα τους καλυμμένα από τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Δεν θα τους περάσει, οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με τον αγώνα τους μέσα από τα σωματεία και τη συντονισμένη δράση τους, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πάρουν πίσω δικαιώματα και κατακτήσεις που τσάκισαν οι κυβερνήσεις για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων.
Απαιτούμε την απαλλαγή του Δ.Σ. και ειδικά των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων στο νοσοκομείο, που έκαναν το καθήκον τους και υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των συναδέλφων τους”.