Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 22:29

Ιατρική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Ιατρική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου στην Καλαμάτα

 

Ιατρική εκδήλωση για τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου πραγματοποιείται στην Καλαμάτα, στο συνεδριακό κέντρο του "Elite City Resort", την Κυριακή 6 Ιουλίου στις 10 το πρωί, στο περιθώριο του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Κολεγίου Γενικής Ιατρικής (ΕΚΟΓΙ) που θα διεξαχθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα το τριήμερο 4 με 6 του μήνα.

 

Την εκδήλωση διοργανώνουν το ΕΚΟΓΙ σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ακος», στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης με τίτλο «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα - Πρόληψης έργα», στόχος της οποίας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα πρόληψης του καρκίνου.

 

Στην εκδήλωση, που θα συντονίσει ο πρόεδρος του ΕΚΟΓΙ Χρήστος Παπαφράγκος, διευθυντής στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων, θα μιλήσουν, η πρόεδρος της «Ακος» δρ. Δέσποινα Κατσώχη ακτινοθεραπευτής - ογκολόγος με θέμα «Πρόληψη: μια ενσυνείδητη δράση», ο χειρουργός Σπυρίδων Στεργιόπουλος, επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ν. Αττικόν) με θέμα «Η πρόληψη στον καρκίνο παχέος εντέρου» και ο μαιευτήρας - γυναικολόγος (Μsc, ΡhD, ΜD) Βασίλειος Κελλάρης, επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ανθρώπινης Αναπαραγωγής «Γένεσις» Αθηνών και «Μητέρα» με θέμα «Εξωσωματική γονιμοποίηση και καρκίνος».


NEWSLETTER