Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 12:31

Συνάντηση για το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από την

Τα προβλήματα του Κ.Υ. Γαργαλιάνων συζήτησαν προχθές, ο γιατρός -  περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου  Αγγελος Χρονάς και ο συντονιστής του Κέντρου Αλέξανδρος Τζωρτζίνης.

Βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη γιατρών και ο κ. Χρονάς, πληροφορούμενος για την πρωτοβουλία που έχει ληφθεί για την κάλυψη μέρους των εφημεριών με τη μετακίνηση αγροτικού γιατρού που εργάζεται στο Κ.Υ. Πύλου,  παρενέβη για την επίσπευση της όλης διαδικασίας. 

Συζητήθηκαν, ακόμα, η έλλειψη αναλώσιμων που υπάρχει σε νοσοκομεία και Κ.Υ. της χώρας και το θέμα της τοποθέτησης και λειτουργίας συστήματος on line για την ιατρική υποστήριξη σε καρδιολογικά περιστατικά. Σύστημα που για να λειτουργήσει απαιτείται το ποσό των 1.000 ευρώ το χρόνο και ζητήθηκε από τον κ. Τζωρτζίνη αν μπορεί να καλυφθεί για ένα χρόνο το κόστος από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Χρονάς στη συνάντησή του και με άλλους εργαζόμενους στο Κέντρο, δήλωσε πως από τη θέση που βρίσκεται, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην επίλυση όσο το δυνατόν περισσότερων προβλημάτων υπάρχουν στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων.