Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 14:35

Ξεκινάει σήμερα το 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας

Ξεκινάει σήμερα το 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας

Ξεκινάει σήμερα στην Καλαμάτα και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή το 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 μ.μ. στο Μέγαρο Χορού με ομιλίες του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Ανδρέα Καραμπίνη με θέμα "Η θέση της Εκκλησίας και της Πολιτείας για τη δωρεά οργάνων", ενώ οι υπόλοιπες εργασίες θα λάβουν χώρα στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου "Elite".

Παράλληλα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας -και όχι στην κεντρική πλατεία- θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου η ενημερωτική εκδήλωση της Επιτροπής για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου.

Αυτό γνωστοποιούν οι διοργανωτές με σχετική ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται -για μία ακόμα φορά- ότι στόχος της διήμερης αυτής εκδήλωσης, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ενημερώσου - Δράσε - Πρόλαβε τον καρκίνο παχέος εντέρου -Η κολονοσκόπηση σου σώζει τη ζωή», είναι η ενημέρωση του κοινού για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και τη μεγάλη αξία της κολονοσκόπησης για την πρόληψη της ασθένειας.

Το πιο πάνω διήμερο, στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου, θα λειτουργεί ειδικό περίπτερο -από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα- από το οποίο θα διανέμεται έντυπο υλικό για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου και για την αξία της κολονοσκόπησης, ενώ θα προβάλλεται σε μεγάλη οθόνη σχετικό ενημερωτικό βίντεο. Παράλληλα, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε κατασκευή προσομοίωσης του παχέος εντέρου, στο εσωτερικό της οποίας απεικονίζονται οι βλάβες που σχετίζονται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, όπως εμφανίζονται στην κολονοσκόπηση. Τα εγκαίνια του περιπτέρου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί.

Επιπλέον, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο "Elite City Resort", όπου θα διεξάγεται το 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας, θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί έως τη 1.15 το μεσημέρι, ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για συνηθισμένα γαστρεντερολογικά προβλήματα, καθώς και για το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου παχέος εντέρου.