Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 08:14

100 ραντεβού για εξέταση μαστού μέσα σε μιάμιση μέρα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Τα 100 έφτασαν μέσα σε μιάμιση μέρα τα ραντεβού για τη δωρεάν εξέταση μαστού από γιατρούς καθηγητές σε Μεσσήνιες γυναίκες. Η εξέταση θα γίνει στο πλαίσιο της διημερίδας «Προλαμβάνω τον καρκίνο του μαστού», την Παρασκευή και το Σάββατο στην Καλαμάτα.

Την διοργανώνει η Π.Ε. Μεσσηνίας, στο αμφιθέατρο "Αλ. Κουνουνδούρος", στο Διοικητήριο. Η διημερίδα θα γίνει με την συνεργασία της Α' Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, ΓΝΑ Ιπποκράτειο, υπό την αιγίδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας, Χειρουργική Κλινική Νοσοκομείου Καλαμάτας και την εθελοντική συνδρομή του Συλλόγου "ΞαναρχίΖΩ".

Για την εκδήλωση αυτή μίλησαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα Υγείας Αγγελος Χρονάς και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας "ΞαναρχίΖΩ" Πολυτίμη Κυπραίου. Η οποία φώναξε με όλη τη δύναμη της ψυχής της "η πρόληψη σώζει ζωές", προσκαλώντας όλες τις γυναίκες να κλείσουν ραντεβού. Αλλωστε, ο προληπτικός έλεγχος μπορεί να μειώσει σύμφωνα με τα στοιχεία κατά τουλάχιστον 25% την πιθανότητα θανάτου στις γυναίκες. Στη χώρα μας τα στοιχεία αναφέρουν πως κάθε χρόνο 4.500 γυναίκες παρουσιάζουν καρκίνο του μαστού. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Π.Ε. Μεσσηνίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διοργανώνει αυτή τη δράση προληπτικής ιατρικής, που θα συνεχιστεί, σε μια περίοδο που -όπως τόνισε η Ελ. Αλειφέρη- δεν είναι εφικτή η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες.

Η διημερίδα ξεκινά στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής και ως τις 6 το απόγευμα οι γιατροί με επικεφαλής τον καθηγητή Χειρουργικής και αναπληρωτή πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργο Ζωγράφο θα εξετάζουν γυναίκες - ενώ στις 7 το βράδυ της ίδιας ημέρας θα γίνει ομιλία για το κοινό με θέμα "Πρώιμος καρκίνος του μαστού. Από τη διάγνωση στη θεραπεία". Το Σάββατο ξεκινά στις 9 το πρωί, κάνει ένα δίωρο διάλειμμα στις 2 το μεσημέρι και κλείνει στις 7 το βράδυ. Η κλινική εξέταση για τις γυναίκες οι οποίες θα δηλώσουν συμμετοχή θα γίνει στο ισόγειο του Διοικητηρίου και το τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού είναι το 27213 61380, κ. Πικιού επισκέπτρια Δημόσιας Υγείας η οποία θα λαμβάνει το ιστορικό των γυναικών και θα κλείνει τα ραντεβού από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Ν.Κ.