Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 18:46

Ζητούν επίσπευση διαδικασιών για εργάτες γης στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον

Την ανάγκη να επισπευσθούν από την Περιφέρεια οι διαδικασίες έγκρισης των αιτήσεων για μετακλητούς εργάτες γης, που έχουν γίνει ενόψει της ελαιοκομικής περιόδου, επισημαίνουν παραγωγοί από την Τριφυλία.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που υπάρχουν φέτος εξαιτίας των αυστηρών μέτρων και πρωτοκόλλων, οι εργάτες γης στην περιοχή είναι περιορισμένοι. Με την ελαιοκομική περίοδο να έχει ξεκινήσει και το επόμενο διάστημα να εντατικοποιείται, οι ανάγκες για εργάτες έχουν αυξηθεί. Ωστόσο όπως μας τονίστηκε από παραγωγούς, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν κάνει τις σχετικές αιτήσεις για μετακλητούς εργάτες, πληρώνοντας και το αντίστοιχο ποσό, διαπιστώνουν ότι υπάρχει καθυστέρηση στο να εγκριθούν.
Αυτό γίνεται, όπως σημειώνουν, λόγω μη επαρκούς προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας. Εκφράζουν δε την ανησυχία τους καθώς ενδεχόμενη καθυστέρηση θα σημάνει την μη έγκαιρη άφιξη των εργατών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η ελαιοσυγκομιδή την περίοδο που πρέπει.
Μας ανέφεραν δε πως αν οι εγκρίσεις καθυστερήσουν αρκετά, μετά δεν θα έχει και ουσία να δοθούν, καθώς η ελαιοσυγκομιδή είναι μια εποχιακή εργασία. Γι’ αυτό και ζητούν την επίσπευση των διαδικασιών και των εγκρίσεων.

Κ.Μπ.