Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 18:31

Ζητούν ολοκλήρωση του αρδευτικού στον κάμπο Χανδρινού - Στενωσιάς

Ζητούν ολοκλήρωση του αρδευτικού στον κάμπο Χανδρινού - Στενωσιάς

Την ολοκλήρωση του αρδευτικού έργου στον κάμπο Χανδρινού - Στενωσιάς που εκκρεμεί εδώ και 6 χρόνια, ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας και χαρακτηρίζει πρόκληση τις δηλώσεις - υποσχέσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για φράγματα.

Καλεί τον υφυπουργό και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας να πουν δημόσια γιατί δεν ολοκληρώνεται το συγκεκριμένο έργο.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος σημειώνει: “Υστερα από την επίσκεψη του κυρίου υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Τρίπολη και τη συζήτηση που έγινε στην Περιφέρεια για τα αρδευτικά, χωρίς την παρουσία αγροτών, ακολούθησαν για μια ακόμη φορά οι υποσχέσεις του κυρίου αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και των κυβερνητικών βουλευτών για τη δημιουργία αρδευτικών έργων στο νομό μας. Κάτι που ακούμε χρόνια και χωρίς να έχει κατασκευαστεί κανένα έργο προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών. Πρόκληση για εμάς οι δηλώσεις τους, που εδώ και 6 χρόνια δεν μπορούν να κατασκευάσουν ένα αρδευτικό στον κάμπο Χανδρινού – Στενωσιάς, καταστρέφοντας και ταλαιπωρώντας τους αγρότες της περιοχής και τώρα μας τάζουν φράγματα. Τους καλούμε για μια ακόμα φορά να μην κρύβονται και να πουν δημόσια γιατί δεν ολοκληρώνεται το συγκεκριμένο έργο.
Ζητάμε: Την ολοκλήρωση του αρδευτικού του κάμπου Χανδρινού - Στενωσιάς και την περαιτέρω χρηματοδότηση, ώστε να γίνει πιο λειτουργικό. Την ολοκλήρωση του δικτύου άρδευσης εντός της ζώνης ποτίσματος για το αρδευτικό Χανδρινού - Πλατανόβρυσης. Την τοποθέτηση δεξαμενών για τις αγροτικές μας εργασίες, ώστε να μην χρησιμοποιούμε το νερό ύδρευσης.
Χορτάσαμε υποσχέσεις, ζητάμε απαντήσεις εδώ και τώρα. Θα απαντήσουμε δυναμικά, τέρμα πια η κοροϊδία”.