Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 09:02

Καλαμάτα: Οι αγρότες υποδέχτηκαν τους τουρίστες με πανό στα Αγγλικά έξω από το αεροδρόμιο (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Συμβολική αγωνιστική υποδοχή των πρώτων τουριστών της Μεσσηνίας έκαναν χθες το μεσημέρι οι αγρότες από τον Αγροτικό Σύλλογο Μεσσήνης.

Παρέταξαν τα τρακτέρ έξω από το Αεροδρόμιο Καλαμάτας, γύρω από τον κυκλικό κόμβο, ενώ με πανό στα αγγλικά ενημέρωσαν τους ξένους επισκέπτες ότι παράγουν λάδι και πατάτα, αλλά δεν έχουν να φάνε.

Στον τόπο της κινητοποίησης βρέθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλής Μαντάς, καθώς νωρίτερα παρέστη στο καλωσόρισμα των πρώτων τουριστών από το Μόναχο και τη Ζυρίχη. Συνομίλησε με τους αγρότες, ανέφερε την οικονομική στήριξη της κυβέρνησης στις ζημιές τους και τα μέτρα που πρόσφατα εξαγγέλθηκαν, όμως τα μέλη του Α.Σ. Μεσσήνης δεν πείστηκαν και σημείωσαν πως πρέπει η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, για να μειωθεί το τεράστιο κόστος παραγωγής, προκειμένου να συνεχίσουν να καλλιεργούν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

* Σε ανακοίνωσή τους οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσσήνης και Χανδρινού, από τα μπλόκα σε Μεσσήνη και Σουληνάρι, χαιρετίζουν τους συναδέλφους που κατέβηκαν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα στη μεγάλη κινητοποίηση στην Καλαμάτα, δηλώνουν ότι “συνεχίζουμε πιο δυναμικά” και καλούν “τους συναδέλφους μας που κάθονται στα σπίτια τους να ενισχύσουν τα μπλόκα”, επισημαίνοντας πως “διεκδικούμε την επιβίωσή μας, ώστε να υπάρχουμε αύριο στα χωράφια μας με τα δίκαια αιτήματά μας”.

Ο Αγροτικοί Σύλλογοι αναφέρουν ότι ζητούν: “Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροτοεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια. Προστασία από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις. Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης”.