Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 22:30

Εργαστήριο για παρασκευή σάλτσας ντομάτας από το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Εργαστήριο για παρασκευή σάλτσας ντομάτας στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 15 Απριλίου.

Το εργαστήριο έχει διάρκεια 5 ωρών και λόγω του έντονου συμμετοχικού του χαρακτήρα, αφορά μόνο 5 συμμετέχοντες. Το εργαστήριο περιλαμβάνει και δραστηριότητες μαγειρικής με σάλτσα από χοντροκατσαρή ντομάτα. Θα διανεμηθούν σημειώσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη “Voras Flavors” της Κατερίνας Λυσσούδη στην Πυλαία Θεσσαλονίκης (https://www.facebook.com/VorasFlavors), ενώ θα συμμετέχουν ο τεχνολόγος τροφίμων και ο σεφ της “Voras Flavors”.
Το εργαστήριο είναι ένα πρώτο μέρος από τις ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις του ΚΑΕΜ για την ντομάτα. Θα ακολουθήσουν:
Α) Ημερίδες σχετικά με: Τις εφαρμογές ευφυούς γεωργίας στην καλλιέργεια της ντομάτας. Την καλλιέργεια της χοντροκατσαρής ποικιλίας και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών της. Την οικοτεχνία σάλτσας και προϊόντων ντομάτας. Τη γαστρονομική θέση της ντομάτας στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα.
Β) Εργαστήρια παρασκευής σάλτσας σε επιλεγμένες μονάδες μεταποίησης στη Μεσσηνία, από την επόμενη καλλιεργητική περίοδο, τον Σεπτέμβριο, στην Καλαμάτα