Σάββατο, 28 Μαϊος 2022 20:26

Στην Καλαμάτα το διεθνές συνέδριο “Οlive4ALL”

Γράφτηκε από την
Στην Καλαμάτα το διεθνές συνέδριο “Οlive4ALL”

 

Διεθνές Συνέδριο με θέμα “Πολιτιστική κληρονομιά και τοπικές κοινωνίες στην Καλαμάτα” θα γίνει τη Δευτέρα και την Τρίτη στο συνεδριακό κέντρο του “Elite” (έναρξη στις 9 π.μ. και τις δύο ημέρες), στο πλαίσιο του έργου “Οlive4ALL” και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “JPI CH Cultural Heritage, Identities & Perspectives: Responding to Changing Societies (CHIP)”.

Το έργο υλοποιείται από 3 ελληνικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Avignon - Γαλλία, Πολυτεχνείο Leiria – Πορτογαλία), ενώ θα συμμετέχει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το οποίο θα εκπροσωπηθεί από τη Βίλλυ Φωτοπούλου, διευθύντρια της Διεύθυνσης Σύγχρονων Πολιτιστικών Πόρων και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς .

Θα συμμετέχουν πάνω από 20 ομιλητές, πανεπιστημιακοί και ερευνητές από 3 διαφορετικές χώρες με ειδίκευση σε θέματα πολιτιστικής διαχείρισης και αειφόρου ανάπτυξης, πολιτιστικού τουρισμού κ.ά., οι οποίοι θα παρουσιάσουν και θα τεκμηριώσουν το μέγεθος της σημασίας της ευαισθητοποίησης του κοινού για την πολιτιστική του κληρονομιά ως μοχλού ανάπτυξης στις μεταβαλλόμενες κοινωνίες του σήμερα.


NEWSLETTER