Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 11:13

Ξεκινά η τοποθέτηση παγίδων για το δάκο στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Ξεκινά η τοποθέτηση παγίδων για το δάκο στη Μεσσηνία

Μέσα στην εβδομάδα ξεκινάει η ανάρτηση των παγίδων για τον έλεγχο του δάκου στους ελαιώνες της Μεσσηνίας.

Οι ψεκασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν με προσωρινούς αναδόχους, με βάση την τροπολογία - νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.
Και αυτό γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχων ψεκαστών, καθώς ελέγχονται τα δικαιολογητικά κατακύρωσης και αναμένεται να εγκριθούν στην ερχόμενη Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Τα στοιχεία αυτά μας επεσήμανε η διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας Εφη Γεωργακοπούλου.
Φέτος οι διαγωνισμοί για παγιδοθέτες κι εργολάβους ψεκασμών είναι 3ετούς διάρκειας, και για τα επόμενα δύο χρόνια. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους της καθυστέρησης.
Η διευθύντρια μας ενημέρωσε, ακόμα, ότι έχουν έρθει οι περισσότεροι από τους 13 τομεάρχες δακοκτονίας και για τους υπόλοιπους που δεν αποδέχονται την πρόσληψή τους, καλούνται οι επόμενοι στη λίστα.
Οσον αφορά τη μέχρι τώρα των ελαιώνων η κ. Γεωργακοπούλου παρατήρησε ότι ενώ αναμενόταν πλούσια ανθοφορία και υπερπαραγωγή, κατά τόπους δεν έχει γίνει καλή καρπόδεση, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και κάποιων ισχυρών ανέμων. Πάντως, πιο ασφαλής εικόνα θα υπάρχει το επόμενο διάστημα.


NEWSLETTER