Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 09:19

Η υψηλή ζήτηση κρατάει την τιμή της πατάτας - Τι αναφέρει ο Γ. Γκούμας στην "Ε"

Γράφτηκε από την

 

Η μεγάλη ζήτηση που υπάρχει τόσο από το εξωτερικό όσο και από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας αλλά και τις λαχαναγορές, κρατά αρκετά ψηλά την τιμή της πρώιμης μεσσηνιακής και ελληνικής γενικότερα πατάτας.

Τιμή που κινείται στα 45 λεπτά και φτάνει και τα 50, καθιστώντας την χρονιά αρκετά ικανοποιητική για τους παραγωγούς. Η σεζόν λοιπόν εξελίσσεται καλύτερα από ότι αναμενόταν και φαίνεται να διασώζει την καλλιέργεια που τα προηγούμενα χρόνια φαινόταν ότι κινδύνευε.

Την παραπάνω εικόνα περιέγραψε στην “Ε” ο τυποποιητής – εξαγωγέας Γιώργος Γκούμας σημειώνοντας ότι η εξέλιξη είναι θετική για την Μεσσηνία αλλά ακόμη περισσότερο για την Αχαΐα που αυτή την περίοδο βρίσκεται στο φουλ της παραγωγής.

Ο κ. Γκούμας σημείωσε ότι, όσον αφορά τις εξαγωγές, υπάρχει μεγάλη ζήτηση κυρίως από Πολωνία αλλά και από Τσεχία και Λιθουανία. Τόνισε επίσης ότι χαρακτηριστικό της μεγάλης ζήτησης σε αγορές του εξωτερικού είναι ότι η ισπανική πατάτα από την Μαγιόρκα φεύγει με 60 λεπτά και η ιταλική από την Σικελία με 80 λεπτά.