Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 10:14

1,10 ευρώ το κιλό η τιμή του φιστικιού

1,10 ευρώ το κιλό η τιμή του φιστικιού

Στο 1,10 ευρώ το κιλό σταθεροποιήθηκε η τιμή των φιστικιών που βγαίνουν στον Μπουρνιά και τη Μεσσήνη. Σε γενικές γραμμές η παραγωγή είναι καλή από πλευράς ποιότητας και ποσότητας, αν και η τιμή είναι 10 λεπτά πιο κάτω από την περσινή.

Ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πέτρος Βλαχογεωργακόπουλος μας είπε ότι «γενικά πάει καλά η παραγωγή» και σημείωσε: «Αν έχεις παραγωγή, 500 κιλά το στρέμμα κάτι μπορεί να μείνει. Με 350 και 400 κιλά τι να μείνει; Τα φιστίκια είναι συμπληρωματική αλλά σημαντική καλλιέργεια για να μπορέσουμε να κρατηθούμε».
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσήνης Γιάννης Μπλάνας που μας ενημέρωσε ότι έχουν ξεπεράσει το 50% της παραγωγής στην περιοχή, παρατήρησε: «Εχει και παραγωγή και ποιότητα. Είναι πολύ καλά φέτος τα φιστίκια. Αν η καλλιέργεια συνδυαστεί με παραγωγή, κάτι γίνεται, μένει μεροκάματο». Σημείωσε πως «είναι κύριο εισόδημα για μας. Αν φύγει, πάμε για μονοκαλλιέργεια. Δεν μπορούμε να αντέξουμε αν σταματήσει κι αυτό. Δεν μπορούμε μόνο με την πατάτα. Πάντως, θέλει στρέμματα για να βγάλεις μεροκάματο με τα φιστίκια».