Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 11:25

Αντώνης Αντίοχος - νέος πρόεδρος της ΣΚΟΣ: "Μόνο με συνεργασία θα τα καταφέρουμε"

Αντώνης Αντίοχος - νέος πρόεδρος της ΣΚΟΣ: "Μόνο με συνεργασία θα τα καταφέρουμε"

«Μόνος σου δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα. Απαιτείται η συνεργασία όλων μας», τονίζει στην "Ε" ο νέος πρόεδρος της ΣΚΟΣ Αντώνης Αντίοχος, πρόεδρος της Ενωσης Ζακύνθου για 35 χρόνια. Και στρέφει τα βέλη του στην Παναιγιάλειο που αποκλείστηκε από τη νέα διοίκηση, γιατί είχε αποκλείσει και δε λογάριαζε τις άλλες Ενώσεις.

Συγκεκριμένα, ο Αντ. Αντίοχος παρατήρησε πως «το μονοπώλιο δε βοήθησε σε κανένα τομέα. Το Αίγιο έχει στόχο να μονοπωλήσει τη σταφίδα. Εξάγουμε 100 χρόνια σταφίδα στην Αγγλία και μας είχαν αποκλείσει. Δε μας έδιναν δικαίωμα λόγου. Εγώ ως διευθύνων σύμβουλος της ΣΚΟΣ καλούσα και τους ιδιώτες τυποποιητές να συναποφασίσουμε. Η προηγούμενη διοίκηση δε μας καλούσε ποτέ και αποφάσιζαν εν κλειστώ και παραβύστω».

Για τους στόχους της νέας διοίκησης ο πρόεδρος σημείωσε ότι «στόχος είναι να ξαναγίνει γνωστό ότι υπάρχουν και άλλες περιοχές, η Ζάκυνθος και η Καλαμάτα που παράγουν σταφίδα και η οποία θα επεκταθεί με σύγχρονα μέσα. Υπάρχει και η Κορινθία και κει θα επεκταθεί η σταφίδα. Η σταφίδα έπαιξε, παίζει και θα παίξει ουσιαστικό ρόλο στην οικονομία μας. Το Α και το Ω του τουρισμού είναι το πράσινο. Οι τουρίστες έρχονται στη Ζάκυνθο και για το πράσινο, όχι μόνο για τη θάλασσα και φωτογραφίζουν τους αμπελώνες μας».

Επεσήμανε πως «επιβάλλεται να διατηρήσουμε και να επεκτείνουμε τη σταφίδα» και διευκρίνισε: «Δεν έχω κανένα στόχο για την καρέκλα. Είμαι 35 χρόνια πρόεδρος στην Ενωση. Δεν έχω ανάγκη από καρέκλα. Το ενδιαφέρον μου είναι να προσφέρω. Πρέπει να έχεις ενδιαφέρον, οράματα, να το πιστεύεις».

Κάνοντας αυτοκριτική, παρατήρησε «ανάθεμα την ώρα που καταργήθηκε ο ΑΣΟ και δώσαμε αγώνα να γίνει η ΣΚΟΣ» και δήλωσε, κλείνοντας: «Αξίζει τον κόπο να παλέψουμε. Υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Ολα αυτά πρέπει να μας ατσαλώσουν».

Γ.Σ.