Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 15:22

Βελτίωση των διατάξεων για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ζητάει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Βελτίωση των διατάξεων για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ζητάει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Τη βελτίωση των διατάξεων του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ως προς τα δάνεια που έλαβαν οι επιχειρήσεις με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, ζητεί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Γιώργο Χουλιαράκη.

Στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί παράλληλα προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, αλλά και τους βουλευτές του νομού μας, ο Δ. Μανιάτης εισηγείται, «ως προσωρινή λύση», όπως σημειώνει, την «έκδοση υπουργικής απόφασης (στα πρότυπα προηγούμενων αποφάσεων) που θα αναστέλλει την καταβολή των δόσεων της 30ής Ιουνίου 2017, της 31ης Δεκεμβρίου 2017 και της 30ής Ιουνίου 2018, με ταυτόχρονο ισόποσο επιμερισμό τους στις υπόλοιπες δόσεις, μέχρι την λήξη του δανείου».

Συγκεκριμένα, ο Δ. Μανιάτης αναφέρει:

«Παρακαλούμε όπως εξετασθεί άμεσα η βελτίωση των διατάξεων του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, σχετικά με τις οφειλές που έχουν την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με την τροπολογία που είχε κατατεθεί και δεν έγινε αποδεκτή.

Η παράλειψη αυτή δημιούργησε σοβαρά ζητήματα σε πολλές επιχειρήσεις, οι οποίες καλούνται το επόμενο χρονικό διάστημα να καταβάλλουν δόσεις δανείων που πραγματικά αδυνατούν, ενώ δεν μπορούν να ενταχθούν, για τεχνικούς λόγους, στον νέο νόμο, διότι τα δάνειά τους δεν θεωρούνται "κόκκινα".

Επειδή, πριν την ψήφιση του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, είχε κατατεθεί τροπολογία η οποία δεν έγινε αποδεκτή, προτείνουμε μια προσωρινή λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος και ζητούμε έκδοση υπουργικής απόφασης (στα πρότυπα προηγούμενων αποφάσεων) που θα αναστέλλει την καταβολή των δόσεων της 30ής Ιουνίου 2017, της 31ης Δεκεμβρίου 2017 και της 30ής Ιουνίου 2018, με ταυτόχρονο ισόποσο επιμερισμό τους στις υπόλοιπες δόσεις, μέχρι την λήξη του δανείου».


NEWSLETTER