Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 16:48

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου με Βασιλόπουλο και Αναστασόπουλο

Γράφτηκε από την

Εκπρόσωποι της διοίκησης του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Βαγγέλη Ξυγκώρο, πραγματοποίησαν χθες επισκέψεις στο Δημαρχείο Καλαμάτας και στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, όπου και συναντήθηκαν με το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο.

Συγκεκριμένα, στο Δημαρχείο, ευχήθηκαν στον κ. Βασιλόπουλο καλή θητεία και του προσέφεραν μια ιδιαίτερης τεχνικής εικόνα της Θεοτόκου με το Χριστό. Στη συνάντηση συζητήθηκαν αντικείμενα πιθανής συνεργασίας μεταξύ του δήμου και του Επιμελητηρίου, όπως θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας, clusters και η αξιοποίηση των κτηρίων της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα. Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι “ασχέτως του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, οφείλουμε να βρούμε τρόπο να αναβαθμίσουμε το συγκεκριμένο κτήριο και να το αξιοποιήσουμε”, θέση με την οποία συμφώνησαν οι εκπρόσωποι της διοίκησης του Επιμελητηρίου.

Στη συνάντηση παρέστησαν η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη και η γ.γ. του δήμου Μαρία Νταμάτη.

Στο Διοικητήριο στη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγ. Ξυγκώρος ανέλυσε τα θέματα που σχετίζονται με τον φορέα κι εστίασε σε ζητήματα που αφορούν τον εμπορικό-επιχειρηματικό κόσμο, όπως επίσης τον τουρισμό, τα αγροτικά προϊόντα και τις υποδομές του νομού.

Ο κ. Αναστασόπουλος δεσμεύτηκε προκαταβολικά ότι η συνεργασία με την περιφερειακή αρχή είναι δεδομένη σε όλα τα επίπεδα. Γεγονός που αποδεικνύεται και από το ότι ο νέος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας θεωρεί το Επιμελητήριο ως ισότιμο συνεργάτη που θα διαχειριστεί τα θέματα της επιχειρηματικότητας και ειδικότερα το ΕΣΠΑ για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Παρατήρησε, ακόμα, πως η Π.Ε. Μεσσηνίας θα συμβάλει καθοριστικά στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων για την προώθηση των επενδύσεων στο νομό.

Ο κ. Ξυγκώρος συνοδευόταν από τον Α’ αντιπρόεδρο Παύλο Κρανιώτη, τον Β’ αντιπρόεδρο Γιώργο Γκούμα, το γ.γ. Παύλο Γκραίκη, τον υπεύθυνο ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Ανδρέα Ζαγάκο και τον υπεύθυνο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Μενέλαο Κουτέλα.