Τετάρτη, 13 Μαϊος 2020 09:44

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για το φυσικό αέριο

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για το φυσικό αέριο

Η επέκταση του φυσικού αερίου μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης: Αυτό τονίζει το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, με την οποία ζητεί συνάντηση μαζί του προκειμένου να ενημερωθεί η επιχειρηματική κοινότητα για τις κυβερνητικές προθέσεις.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Στις 6/5/2020 σας αποστείλαμε την με αρ. πρ. 1255 επιστολή μας –για την οποία δεν έχουμε ακόμη λάβει την απάντησή σας– και ζητούσαμε την επίσημη θέση σας σχετικά με δημοσιεύματα που εξαιρούσαν από το έργο της επέκτασης του φυσικού αερίου την Πελοπόννησο.

Επανερχόμαστε διότι, με τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου μετά τη συνάντηση με τις διοικήσεις της ΔΕΔΑ και ΡΑΕ, είναι πλέον ορατή η απαξίωση της Πελοποννήσου και η δημιουργία –για μία ακόμη φορά– νομών δύο ταχυτήτων. Οι ιδιώτες, στους οποίους διαφαίνεται ότι θα δοθεί το έργο, δείχνουν ενδιαφέρον μόνο για κάποιες πόλεις από τις οποίες προσδοκούν μεγάλα κέρδη. Δεν τους απασχολεί η ισόρροπη ανάπτυξη στην Πελοπόννησο, η κοινωνική προέκταση του έργου ούτε και η ώθηση που θα δώσει στις τοπικές οικονομίες μειώνοντας το ενεργειακό κόστος για τις επιχειρήσεις.

Το θέμα δύναται να λυθεί μόνο με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως μας ορίσετε μία συνάντηση μαζί σας προκειμένου να έχουμε την πλήρη ενημέρωση για τις προθέσεις του υπουργείου σας, αλλά και της κυβέρνησης για το θέμα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων".