Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 18:29

Συνάντηση στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας για το Πύργος – Τσακώνα

Συνάντηση στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας για το Πύργος – Τσακώνα

 

Συνάντηση στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας με τον πρόεδρό του για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα είχαν εκπρόσωποι της Σύμπραξης Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας.

Στη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη το απόγευμα συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ν. Μεσσηνίας Γιώργος Καπερώνης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Γιώργος Εγγλέζος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας Νίκος Μαλαπέτσας και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Δημήτρης Τερζής.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση: «Η συνάντηση είχε ως στόχο την προώθηση της κατασκευής του οδικού άξονα Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα. Οι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις παρατεταμένες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου, τονίζοντας τις σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και την οδική ασφάλεια.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Ξυγκώρος εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην προσπάθεια, υπογραμμίζοντας τη σημασία της άμεσης κατασκευής του οδικού άξονα και την ανάγκη για ενιαίο μέτωπο και στενή συνεργασία μεταξύ των φορέων των δύο περιοχών. Επίσης, σημείωσε τη συνεργασία με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνο Νικολούτσο, για την ολοκλήρωση ενός έργου που θα αναβαθμίσει σημαντικά την Πελοπόννησο. Διατυπώθηκε η απόλυτη στήριξη των Επιμελητηρίων Μεσσηνίας και Ηλείας στην κοινή προσπάθεια των συλλόγων και των φορέων κατά μήκος του άξονα κατασκευής του νέου αυτοκινητοδρόμου για την υλοποίηση του αυτονόητου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπογραμμίστηκε η ανάγκη για εντατικοποίηση των πιέσεων προς τους αρμόδιους φορείς της κυβέρνησης, ώστε να επιτευχθεί η δρομολόγηση συγκεκριμένων λύσεων και η τήρηση σαφών χρονοδιαγραμμάτων.

Τέλος, αποφασίστηκε η συγκέντρωση όλων των θεσμών και φορέων από Μεσσηνία και Ηλεία, σε συνεργασία με τα δύο Επιμελητήρια και με συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών, το επόμενο χρονικό διάστημα στην Κυπαρισσία. Σκοπός είναι η πλήρης κινητοποίηση όλων των δυνάμεων για την άσκηση της μέγιστης δυνατής πίεσης προς τους αρμόδιους για την υλοποίηση του έργου».

Κ.Μπ.