Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 07:53

Ο Βορίδης στην Καρούμπαλης ΑΕ

Γράφτηκε από την

 

Eπίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στις Εγκαταστάσεις της Καρούμπαλης ΑΕ, στη Μάδαινα Μεσσηνίας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, ενόψει έναρξης της ελαιοκομικής περιόδου.

Εγινε ξενάγηση του Υπουργού και των Τοπικών Φορέων στο χώρο του Ελαιοτριβείου-Τυποποιητηρίου της Καρούμπαλης Α.Ε. με στόχο την επεξήγηση της παραγωγικής διαδικασίας και την ενημέρωση σε θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, που υφίσταται από το 1960, όπου στο χωριό Λυκότραφο ιδρύθηκε το πρώτο κλασσικό εργοστάσιο επεξεργασίας λαδιού με πιεστήρια.

Εκτοτε με την τεράστια συμβολή των παραγωγών έγινε μετεγκατάσταση και λειτουργία της νέας επιχείρησης Καρούμπαλης Α.Ε. στη Μάδαινα Μεσσηνίας, χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας ελαιουργικά μηχανήματα με στόχο την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Στην εξέλιξή της το 2010, δημιουργήθηκε τυποποιητική μονάδα εφαρμόζοντας όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται βάσει των διεθνών προτύπων ασφάλειας τροφίμων, δημιουργώντας μία γκάμα προϊόντων, με τα brand names ΑΕΝΑΟΝ, ELINIKON και ORISON, νέο προϊόν πλούσιο σε πολυφαινόλες κατά του altzahaimer, που διατίθενται στην εγχώρια και Διεθνή αγορά, και επιβραβεύονται συνεχώς για την εξαιρετική τους ποιότητα.

Η Καρουμπαλης Α.Ε. συνεχίζει να εξελίσσεται με κίνητρο πάντα το πάθος για τελειότητα και σεβασμό στην παράδοση και τις οικογενειακές αξίες.