Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 16:23

Στήριξη ζητούν και τα βενζινάδικα

Γράφτηκε από την
Στήριξη ζητούν και τα βενζινάδικα

Για δραματική πτώση του τζίρου από 60% και πάνω στο σύνολο σχεδόν των πρατηρίων κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) και ζητεί μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση.

Η ομοσπονδία έχει επισημάνει από τις 17 Μαρτίου με επιστολές προς την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία τα προβλήματα και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους, από την παραμονή σε ολοήμερη άνευ αντικειμένου λειτουργία των πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Μετά τη λήψη των μέτρων, με το υποχρεωτικό κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και την απαγόρευση της κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση διάδοσης του κορονοϊού, μας είναι αδιανόητο να κατανοήσουμε την κυβερνητική απραξία στις συγκεκριμένες προτάσεις της Π.Ο.Π.Ε.Κ.

Με αποδεδειγμένα πλέον καθημερινά από το σύστημα εισροών-εκροών, της δραματικής πτώσης του τζίρου από 60% και πάνω στο σύνολο σχεδόν των πρατηρίων ζητήσαμε:

  1. Την οικονομική ενίσχυση των πρατηρίων για μισθοδοσία εργαζομένων και επιδότηση ενοικίων.
  2. Τον περιορισμό των ωρών λειτουργίας τους καθημερινά.
  3. Την αναστολή λειτουργίας των πλυντηρίων για την προστασία των εργαζομένων.

Δυστυχώς όμως τα αρμόδια υπουργεία κωφεύουν και απαξιούν να μας απαντήσουν αιτιολογημένα, για τις επισημάνσεις και τις προτάσεις μας. Πολλοί συνάδελφοί μας βρίσκονται ήδη σε οικονομική απόγνωση. Εχουν αντιληφθεί οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες ότι με την ανεξήγητη συμπεριφορά τους οδηγούν σε κλείσιμο μεγάλο αριθμό οικογενειακών πρατηρίων, αφήνοντας τον έλεγχο και της λιανικής εμπορίας πετρελαιοειδών στα μονοπωλιακά σχέδια των μεγάλων πετρελαϊκών ομίλων;».


NEWSLETTER